TRAGÈDIES I MATANCES EN MAR

“VICTÒRIA! 629 immigrants a bord del vaixell Aquarius a Espanya, el primer objectiu aconseguit!”. Més o menys així diu el tuit de Matteo Salvani, el ministre de l’Interior d’Itàlia que s’havia negat a què aquest vaixell, de Metges Sense Fronteres i SOS Meditérranée, atraqués a Itàlia. Ha guanyat l’horror, el bestialisme, i ho celebra amb lletres majúscules, el roí Salvani, antic comunista que ha acabat a l’extrema dreta.

Les darreres dades que he aconseguit trobar indiquen que fins al 30 d’abril d’enguany, segons l’Organisme de les Nacions Unides per la Migració, 14.651 migrants i refugiats han arribat a Europa por via marítima en els primers tres mesos de 2018. El 42% arribaren a Itàlia, el 35% a Grècia, el 23% a Espanya i menys de l’1% a Xipre. Comparats amb el 2017, baixen gairebé la meitat (l’any passat varen ser 29.221). I si ho referim al 2016 la rebaixa és espectacular, ja que aquest any varen arribar 165.697 immigrants en el mateix període de temps.

Durant el primer trimestre d’enguany, d’altra banda, han mort 498 persones en la nostra Mar Mediterrània, un 37% menys que en el mateix període que l’any anterior, en què hi moriren 739 persones.

Una tragèdia que l’execrable Salvani –i moltíssims altres politicastres europeus- tracten amb un oi i amb un odi més propi de rèptils acèfals que no de líders polítics o socials.

A Can Gazà, avui, n’hem parlat d’aquesta sagnia, d’aquesta tragèdia o matança en mar i com no podia ser d’altra manera ens hem posat a disposició del Govern Armengol que, al seu torn, s’ha ofert per acollir una part d’aquests refugiats i immigrants.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *