miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

nosaltres decidim, pròxima estació independència

En som uns quants que demà al matí voldríem ser joves per poder-nos colar a l’esmorzar i veure la projecció de “Pròxima estació independència”… o per escoltar el debat dels qui creixen en el futur polític del nostre país amb la independència com una autèntica possibilitat propera. Auí podeu trobar la nota de premsa i tota la informació de l’acte.

Joves d’Òmnium enceta el  cicle d’esmorzars joves “Nosaltres decidim” que posa a debat entre els joves el futur de Catalunya
Durant el cicle es projectaran els documentals “Pròxima estació independència”, “Adéu Espanya?” i la pel·lícula “Cataluña – Espanya”.
El proper dissabte s’enceta amb Francesc Giró, estudiant de Batxillerat i autor del documental “Pròxima estació independència”. (segueix)

Joves d’Òmnium, àmbit juvenil d’Òmnium Cultural Barcelonès Nord, comença aquest dissabte 26 de novembre a les 11 hores el cicle d’esmorzars ‘Nosaltres decidim’ amb l’objectiu de posar a debat entre les persones joves de Badalona el futur de Catalunya. El cicle, que se celebrarà al llarg de tres dissabtes, constarà de la projecció d’un documental i un col·loqui posterior.

El documental escollit per iniciar el cicle és ‘Pròxima estació: independència’, dirigit per Francesc Giró, un estudiant de Batxillerat que ha aprofitat el treball de recerca per tal d’analitzar els motius de la independència de Catalunya en forma de documental. El resultat final és una producció d’uns 45 minuts de durada que ha comptat amb el suport de la Fundació Catalunya – Estat.

En el documental s’entrevisten diversos representants del món polític i social del país com la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, la periodista Patrícia Gabancho, l’escriptor Mattew Tree, els diputats Uriel Bertran o Alfons López Tena o l’europdiputat Ramon Tremosa.

Francesc Giró, de 17 anys, va començar el projecte durant la manifestació de l’11 de setembre de 2010, just abans que es celebrés la primera consulta per la independència de Catalunya a Arenys de Munt. El documental ha volgut posar damunt la taula el perquè de l’augment de l’independentisme durant els darrers anys i també analitzar quins serien els avantatges polítics, socials, econòmics, culturals o esportius de la independència de Catalunya.

Aquest cicle d’esmorzars joves, que està patrocinat per la Pastisseria Catalunya, tindrà continuïtat en propers dissabtes amb la projecció del documental ‘Adéu Espanya? ’produït per TV3 i dirigit per Dolors Genovès i la pel·lícula ‘Cataluña-Espanya’, d’Issona Passola.

Amb aquestes activitats, Òmnium Badalona referma el seu compromís en la difusió a tots els segments socials de la ciutat del dret a decidir com a principi democràtic. Recordem que durant el juliol de 2010 Òmnium Badalona va aplegar darrera la pancarta de “Som una nació, nosaltres decidim” les principals entitats de la ciutat.

Joves d’Òmnium és un àmbit de la seu territorial de Badalona – Barcelonès Nord que aplega persones d’entre 16 i 29 anys amb ganes de treballar pels valors que defensa l’entitat com la llengua, la cultura, el país i la cohesió social.

CICLE “NOSALTRES DECIDIM”

Presentació del documental “Pròxima estació: independència” i tertúlia oberta

Dissabte 26 de novembre a les 11 hores.

Seu d’Òmnium Badalona, carrer de la costa número 13

Un representant de Joves d’Òmnium presentarà el cicle als mitjans de comunicació i Francesc Giró atendrà als mitjans de comunicació a les 10:50 h.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.