LES FLAMES, LES INFECCIONS, LES MENTIDES

El flamant -i inflamant- ministre d’Afers exteriors del Regne borbònic d’Espanya, Josep Borrell i Fontelles, ho té molt clar: al Principat es frega l’enfrontament civil. Anteriorment, dies abans de les eleccions principatines del 21 de desembre passat, en un míting del PSC digué sense que li tremolàs ni la veu ni la vergonya que “està bé això de cosir ferides, però abans s’han de desinfectar. Perquè si les cuses sense curar després es podreixen. S’ha de curar el cos social, per això s’ha de passar bé el desinfectant i després, clar, s’ha de cosir. Perquè una societat no pot viure si el quaranta i tant per cent de la gent està convençuda que li aniria millor fora. Això no pot ser. Si una proporció tan gran de la gent pensa que estaríem millor fora, aquest és un país malalt”.

Borrell, de sempre diu més mentides que una llebre no fa salts i aquesta en concret de l’enfrontament civil, és més pura que cap altra de les que ha dit, raó per la qual mereix pecat etern. I qui diu mentides se’n va a l’infern encara que en el cas d’un ministre espanyol no sigui així perquè també són immunes a les flames infernals. Ara, Borrell i Fontelles pot voler matisar el que digué i voler fer la farina blana; no se’n sortirà: digué, ben de cor, el que digué i, tanmateix, no en vol matisar res; en tot cas, ho emfasitzaria amb molt de gust.

De fet, diu el que diu abans que prengui cos la idea que es trobin aviat Pedro Sánchez i Quim Torra. Vol dir això que el president espanyol no es mourà un mil·límetre de la seva inflexibilitat, que la sacrosanta unitat de la seva pàtria és matèria divina.

En aquesta mateixa línia, l’apropament dels nostres presos polítics és una qüestió que ni ara –ni en les properes setmanes- no toca tractar-se, segons que diu Miquel Iceta. No ignora, el primer secretari dels socialistes principatins, que és una qüestió que ateny als Drets Humans i emparada per l’ONU -pacte Internacional de Drets Civils i Polítics- i la Unió Europea -el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals. Ho sap, Iceta, però el relat que comença a escriure en nou Gobierno Sánchez, quant al Principat, no ha de variar gaire –per no dir gens- que l’anterior.

I, tanmateix, seguim; seguirem.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *