miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

el tot setmana del 30 d’agost, veïns i veïnes de badalona, setembre és aquí

VEÏNS I VEÏNES DE BADALONA, SETEMBRE ÉS AQUÍ

(segueix)

VEÏNS I VEÏNES DE BADALONA, SETEMBRE ÉS AQUÍ

El mes de setembre és un mes especial, perquè després del relatiu parèntesi del mes d’agost, tot torna a posar-se en marxa. L’activisme associatiu característic de la nostra ciutat ja està escalfant motors, i setembre apareixarà més vital i participatiu que mai.

És un mes especial també econòmicament, sobretot per a les famílies amb membres en edat escolar, ja que els preparatius de l’inici de curs van acompanyats d’una despesa important en llibres i material escolar. Aquest any els veïns i veïnes de Badalona estaven contents, perquè esperaven veure complerta la promesa de l’actual alcalde, i rebre un Xec-Llibre per poder fer front a les despeses. Però el Sr. Garcia Albiol ha donat la raó els qui l’acusaven de fer falses promeses electorals, i a l’hora de la veritat s’ha fet enrere: no complirà allò que havia dit, i no hi haurà llibres gratuïts per als estudiants de Badalona. Tampoc se sap encara com quedarà el tema dels ajuts socials per a les economies més desafavorides, ja que la idea de restringir-les només als veïns amb més antiguetat no és una idea afortunada: a Badalona hem lluitat molt perquè no existeixin privilegis en funció dels anys que fa que es viu a la ciutat, i perquè allò dels BTV sigui només una anècdota en clau humorística. Badalonins ho som tots, totes i tots, tant si hem nascut aquí com si hem vingut a viure-hi des d’Andalusia, des de Rússia o des de Mataró. Supeditar les ajudes alimentàries, que són per paliar situacions greus d’emergència, a l’antiguetat com a veins, no és una solució justa, ni pràctica. Confiem que el govern s’adoni del seu error.

 

I setembre també és el mes en què celebrem la Diada Nacional Catalana. Una festa important que cal aprofitar per reafirmar el sentit de pertinença al país i per a la construcció nacional des d’una perspectiva socialment inclusiva i políticament lliure. Aquest any hi haurà sorpreses teixides des de la societat civil, estigueu alerta. Jo us en recomano una que no us podeu perdre: l’oportunitat de fer l’itinerari històric amb el programa QUEDEM? per tal de conèixer què passava a Badalona el 1714, itinerari que enguany acabarà a la platja amb una teatralització del trencament del setge. Perquè la societat civil trencava el setge. La societat civil té un gran poder per poder trencar setges de tot tipus. Cal no oblidar aquest esperit constructiu de lluita ciutadana: ens pot ser molt útil per afrontar els setges actuals que amenacen els drets ciutadans en la Badalona del segle XXI.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.