miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

postes d’estiu (6) llefià – badalona – 30 de juny

Sortint de Torre Mena, després de gaudir trencant rumors amb enginy teatral i moltes històries viscudes, no m’he pogut estar d’enfilar fins el Passeig de la Circunvalació, el punt més al nord oest de Llefià, tocant a Santa Coloma de Gramanet. Sempre que passo per la plaça de la Torre de L’Ou (que no sé si és exactament el lloc on era la Torre o només rep el nom en honor seu, per proximitat) penso, mirant cap a l’edifici antic de l’Hospital de L’Esperit Sant, que aquella zona en el seu temps devia semblar el paisatge d’una pel·lícula d’època, amb un toc de misteri majestuós. (segueix)

M’agradaria poder fer un salt enrere en el temps, i poder trepitjar el Llefià de les bòviles, els camps de conreu i les masies. Veure el mar des de les pinedes – encara queden quatre pins al pati de l’escola Pere de Tera – i fer la carena observant totes les valls. Ara la carena és plena de cases, places, voreres, cotxes…gairebé no t’adones que ets a la carena, si no fos que a banda i banda el terreny és ple de carrers de forta pendent, en baixada. Muntanya pura.

Buscava una imatge singular, però no he aconseguit que la càmera en captés l’essència. M’agrada passejar per aqusta zona de LLefià, tocant el cel, respirant aires d’alçada. És una zona tranquil·la que destil·la veïnatge. El carrer és viu, ple de gent que s’hi mou, s’hi atura, hi enraona. Gent ben diversa, alguns no fa molts anys que hi han arribat, d’altres hi porten mitja vida. O tota.

Potser no és tan estrany que molts dels joves que viuen en aquesta zona s’inclinin a mirar cap a Barcelona, Santa Coloma i Sant Adrià – cap al Besòs – més que no pas cap a Badalona. La muntanya t’hi decanta.

És tard. No m’hi entretinc avui, però sé que aquest serà el paisatge de futures passejades.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.