miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

perduts a la deixalleria de badalona… recuperar – repartir?

(continua del …reutilitzar – reduir ?)

Ara que fan aquell anunci tan ben trobat sobre totes els verbs amb R que formen part del proces del reciclatge, on té tanta importància la selecció i la classificació de les deixalles, escullo l’infinitiu  REPARTIR, que va associat a RECUPERAR, per parlar del que més sobta quan s’arriba a la Deixalleria de Badalona: d’una banda no hi ha rètols indicant què va on, i de l’altra, els treballadors de la deixalleria tenen el seu lloc de treball dins la caseta, i per tant no sel’s veu gairebé mai trastejant per fora. (segueix)

No sé qui ha posat l’escombra al lloc de l’indicació, potser ha estat una usuària que es pren amb ironia aquesta deixadesa tan impactant de la Deixalleria de Badalona. Aquí hi hauria d’haver un rètol que indiqués “ferralla”.Però no hi és. Tampoc el que hauria de dir “fusta”, “vidre”, “runa”, “rebuig”. I etc. La fotografia és del contenidor de ferralla, encara que hi hagi una maleta i moltes altres coses que no són ferralla. De vegades costa repartir. Conec gent que treballa en altres deixalleries, i es passen el dia vigilant com es reparteix el material que la gent porta de casa, i desfent-lo en parts quan és mixt. Que passa molt sovint. Les coses contenen materials diversos, i cal separar-los per recuperar cada matèria i classificar bé cada part. Això a Badalona no ho he vist a fer mai. Potser es fa fora d’horari públic, no ho sé. Però sorprèn que quan s’arriba amb material mixt el facin deixar al rebuig. Al rebuig hi va gairebé tot!
Jo he vist a altres deixalleries desfer sofàs per recuperar cada component, separar la fusta del teixit, el farcit dels coixins, el plàstic si n’hi ha…

La sensació que es té a Badalona és que hi ha poca cura per salvar materials d’anar al rebuig. Que es fa poca recuperació, poca classificació a la menuda, i que hi ha poca rigorositat en la repartidora en general. Ja dic que és una sensació, potser és errònia. Potser un cop els usuaris som fora els treballadors se les tenen amb el contingut dels contenidors i intenten recuperar dins les barreges. Potser abans de carregar els contenidors s’han fet els filtres que calgui.

Però la falta de rètols i la poca visibilització de la tasca de recuperació fan que la sensació sigui tota una altra.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.