marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

23 d'abril de 2018
0 comentaris

LA FESTA MÉS AMOROSA

En Pau, el meu preceptor, quatre anys i mig, ha celebrat enguany el seu quart Sant Jordi. Ja coneix bé la festa i la llegenda del drac i el sant, i ho celebra amb intensitat. A l’escola també ajuden a què pugi sentir la celebració com demanen les paraules, els versos i les històries. I també els pares, evidentment, que des que és al món l’han fet créixer a l’esguard de contes.

El dia, a Palma, ha acompanyat molt. Feia goig, al capvespre, anar de parada en parada, saludant coneguts, entre roses –moltes de grogues també a Palma- i llibres. Certament, la Diada de Sant Jordi és, probablement, la festa més amorosa, més amable i més gaudidora. I que sigui fins a l’eternitat. Encara que enguany, amb tres Jordis tancats sense motiu, l’agrura ha persistit. I tanmateix, per ells i per la dignitat que mantenen lliurada de barrots, hem fet festa dels llibres.

Enguany en Jaume, cinc mesos i setmanes, ha rebut el baptisme santjordier i el conte no podia ser altre que la llegenda del sant i el drac. Tant de bo, avançat els anys, tampoc no es pugui imaginar la vida sense els llibres, sense la lletra; sense els intersticis dels versos i les històries que ens modelen el caràcter.

LA LLUM VERDA
22.05.2022 | 7.41
PELL CREMADA
29.05.2022 | 7.44
REFER EL DESIG
28.04.2022 | 7.27

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.