Generació...

conversa amb el cap de vendes

Conversa, fa anys amb el cap de vendes, en Pere, quan estàvem en el negoci editorial:

– Ens estem carregant el planeta! No es recicla i a aquest pas no quedarà ni un arbre, no et fa mala sang?

– Si posessis un sobre l’altre tots els volums de les enciclopèdies que has venut fent país, serien com els totxos que has necessitat per fer-te la mansió que t’has construït…

Alguns anys després una conversa similar en una empresa de comunicació amb el director-general.

– Vols dir que és encertat de dir, que la informàtica salvarà el planeta?
– No hi haurà correu en paper, ni caldrà imprimir els documents… tot és ferà per transmissió de paquets per telecàrrega… d’ordinador a ordinador.

…però amb els anys s’ha produït un munt de ferralla electrònica i es continua llentcant el paper…



  1. No és veritat de que no es recicla el paper. A Espanya es recicla el 54% i a Alemanya i Finlàndia el 75%. A Espanya emprem el 80% de paper recuperat per fabricar paper. Altrament, a Finlàndia per cada arbre que talen per fabricar paper (el 6% del PIB), n’han de plantar dos. És clar que a aquests exemples positius hi ha exemples com els de l’Amazònia, Indonèsia i fins i tot Canadà on això va al revés i es perd massa forestal.

  2. Tens tota la raó. Resulta ridícul del tot. Però, malgrat els ordinadors en xarxa dels que disposem la gent -principalment fins i tot a les empreses- tot es continua imprimint, encara que ho tinguis a la xarxa o al teu ordinador i puguis consultar-lo tantes vegades com vulguis. Jo ja he optat per no imprimir les coses que no siguin estríctament del tot necessàries. Si ja tinc el meu equip informàtic i mitjans externs per a desar la informació -cds gravables, disquets, discs durs externs, etc.- per a quins nassos vull imprimir la informació que, a sobre de significar més "basura" per a guardar per casa, és quelcom bastant criminal des del punt de vista ecologista. Tampoc entenc que a les empreses es continui enviant tanta informació escrita en paper quan es pot fer per email o posar, simplement, dins d’una pàgina web perquè tothom ho pugui consultar.

    No sé quan ens adonarem de totes les coses inútils que fem i que fan malbé el nostre planeta.

    Jordi (itaca2000)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per romanidemata | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent