TUPADES

Quan veig les ganes que hi posen la policia, els Mossos, la Guàrdia Civil i altres cossos dits de seguretat (no s’especifica quina; la ciutadana segur que no) a l’hora de fer anar les porres m’esborron. La brutalitat de les imatges m’esgarrifa perquè tracten els manifestants, els ciutadans, com si fossin bèsties que necessiten la branca per anar drets i servir l’amo. Arrien fort i encara que de cintura en amunt no poden pegar, els és igual: reparteixen estopa per allà on sigui. I a qui sigui. O els empaiten, als manifestants, amb les furgonetes, una pràctica tolerada pels protocols, diuen els entesos en estomacar, en casos extrems. I tanmateix no és més que una bestiesa. Com si fos una cacera. Talment. L’home armat i apoderat contra l’home mans en l’aire. Feridor. Atuïdor.

Clar que són multitud (tumultuosa) els que defensen aquestes càrregues: uns perquè es tracta de salvaguardar l’ordre, el seu ordre, l’ordre de l’oligarquia amenaçat per una colla (tumultuosa també) d’indesitjables; i els altres, en aquest cas concret, perquè els estomacats s’ho mereixen perquè són vils catalans que volen fugir d’Espanya, on s’és vist mai!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *