Josep Pinyol

Declaració Unilateral d'Independència

30 de setembre de 2015
0 comentaris

Senyoreta Arrimadas, vostè no és una demòcrata

Els fets són inapel·lables: Ciutadans ha perdut les eleccions, encara que hagi augmentat els vots i els escons. «Junts pel Si» ha obtingut la confiança de 1.632.962 vots, el 40% del total i 62 diputats, mentre que Ciutadans només n’ha obtingut 732.147, el 18% dels vots i 25 escons. En un país de tradició democràtica i joc net el cap de llista del partit que ha perdut la mateixa nit de les eleccions quan se saben els resultats telefona i felicita al cap de llista de la força que ha guanyat.

Els fets són inapel·lables: Després d’una campanya bruta per part de les forces constitucionalistes amb el suport de l’Estat espanyol els partits monàrquics amb representació parlamentària (C’s, PSC i PP) han obtingut 1.599.527 vots. Tanmateix les candidatures partidàries d’un procés constituent per assolir la República Catalana (JxSi, CSQP i CUP) han assolit 2.317.305 paperetes. D’aquestes tres forces les dues que defensen una estratègia rupturista (JxSi i CUP) n’han obtingut 1.952.472. Campanya bruta ha estat manipular una resposta de la Comissió Europea i fer-li dir que la independència implicarà l’expulsió dels catalans de la Unió Europea. Campanya bruta és que una associació amb dirigents d’ultradreta com Societat Civil Catalana obtingui la llista de tots els jubilats catalans i els hi envii una carta personalitzada assegurant-los que votar independència posa en perill les seves pensions. Campanya bruta és que el Governador del Banc d’Espanya asseguri que en una Catalunya independent hi pot haver un «corralito» financer com el de Grècia o Argentina. Campanya bruta ha estat la «declaració institucional» contra la independència dels sis grans bancs que tenen l’oligopoli financer a Catalunya. Campanya bruta ha estat els atacs informatius constants de les televisions espanyoles, públiques i privades, que tenen el 70% de l’audiència contra les candidatures independentistes.

Els fets són inapel·lables: tots els mitjans de comunicació internacionals reconeixen el triomf de les forces independentistes. Només els mitjans de comunicació de Madrid sostenen que «Junts pel Si ha fracassat» i que l’actual President de la Generalitat hauria de dimitir. El PP té 186 escons al Congrés de Diputats amb el 44,6 % dels vots i ningú li va negar la seva victòria; al contrari es va considerar extraordinària. Quan l’Scottish National Party va obtenir la majoria absoluta al Parlament d’Escòcia amb el 44% cap mitjà de comunicació li va negar l’èxit i el primer ministre britànic va reconèixer que el poble escocès s’havia pronunciat per un referèndum sobre la independència i que calia acatar la seva voluntat. Els referèndums del Québec es van convocar amb victòries del Parti Quebequois de menys del 45%.

Senyoreta Arrimadas: vostè no sap perdre. Després d’obtenir només el 18% dels vots ha cregut tenir el suport suficient per demanar la dimissió del President en funcions Artur Mas i unes noves eleccions anticipades. En que es basa per fer aquestes peticions incomprensibles, sense precedents en cap altra país de tradició democràtica? No li agraden els resultats? Es creu superior als més de tres milions de ciutadans de Catalunya que no l’han votada?. Si el Sr. Albert Rivera no guanya a les properes eleccions espanyoles també demanarà noves eleccions anticipades la nit electoral?

Senyoreta Arrimadas: el seu partit, nascut a Catalunya, es proposa regenerar Espanya com tantes vegades ha intentat fer el catalanisme polític des de la seva irrupció l’any 1900. Una i altra vegada hem fracassat fins arribar a la conclusió que el Regne d’Espanya és irreformable. Evidentment poden intentar-ho una altra vegada. Però han de tenir present que no ho aconseguiran si no és des de profunds valors democràtics, el primer dels quals és reconèixer la voluntat dels electors i reconèixer la victòria dels adversaris quan es dona el cas. Quan aquest fonament falla no hi ha regeneració possible.

Senyoreta Arrimadas, amb la seva demanda d’eleccions anticipades ha posat de manifest un fet: vostè no sap perdre, vostè no és una demòcrata!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!