MAL SOBRE MAL I PEDRA PER CAPÇAL

Fa dos dies es feren malbé 81 pedres de la Naveta des Tudons de Ciutadella. No n’espenyaren cap; les pintaren, la qual cosa no minimitza gens l’atemptat. L’autor o autors anaven a fer mal ben aposta, sens dubte; sabien perfectament que feien més destrossa amb un esprai de pintura negra que no amb una maça o un martell. D’aquesta manera, el seu acte, a més de ser una bretolada que enrabia, exaspera i fa oi, expressa amb molta claredat el menyspreu i no sols vers el nostre patrimoni, sinó vers la civilitat.

Aquest/a/s/es indesitjable/s també han actuat –forma fina de dir que han emporcat- a Punta Nati i no sorprendria que n’apareguessin més a altres elements del patrimoni material menorquí. Ja sabem que«Mal sobre mal, i pedra per capçal», això vol dir que les desgràcies i els mals solen acumular-se damunt les mateixes persones, en aquest cas damunt les pedres que diuen com som.

D’indesitjables el món n’és ple i el nostre món més casolà no n’està exempt, per desgràcia. I aquest/a/s/es dels gargots negres sobre pedres sagrades han aconseguit el que volia/en des del més bastard anonimat: mostrar i amplificar la seva destrossa. Probablement mai no trobarem el/s la/les embrutador/a/s/es, però que sàpiguen que són avorridors; que, efectivament, ens han tocat els oremus; i que netejarem les pedres sagrades costi el que ens costi perquè són el nostre mirall. Un mirall que, malauradament, també reflecteix el seu menyspreu.

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *