marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

1 de febrer de 2018
0 comentaris

CAN ALCOVER AMB JOAN FUSTER

Can Alcover ha acollit la conferència de Salvador Vendrell: “Joan Fuster: passat, present i futur”. L’acte s’emmarca en la Setmana Joan Fuster que ha preparat l’OCB i que alhora s’inscriu en l’Any Fuster, que es commemorà l’any passat. Dijous vinent, dia 8, es farà el segon acte d’aquest cicle que tindrà de protagonistes les fusterianes Margalida Solivelles, Antònia Vicens i Mercè Picornell.

Ha presentat l’acte l’escriptor Rafel Crespí, que ha definit Vendrell com a deixeble de Fuster i estudiós “que ha fet paret” amb els seus estudis i treballs sobre història i llengua catalana. Al seu torn, el conferenciat ha destacat la lucidesa, la ironia i el sarcasme de Fuster que fan el ple en els seus aforismes, que l’autor de Sueca considerava petits assajos i que per a Vendrell poden passar per ser piulades d’alt voltatge.

Joan Fuster considerava l’escriptura com un ofici, com un treball que li permetia opinar i influir en els lectors. I ho va fer sense cap afany d’adoctrinament. Vendrell també considera que Joan Fuster és l’assagista més important dels Països Catalans que tractà tota mena de temes perquè allò que li interessava era la condició humana. I ho va fer allunyant-se del dogmatisme. Fent-se llegir convidava a parlar, a dubtar.

Els seus escrits, a parer de Vendrell, no han perdut gens de vigència i segueixen sent referencials i aptes per a tots els públics.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.