AELC, 40 ANYS

Una de les conseqüències més positives i immediates de la sacsada general que suposà el Congrés de Cultura Catalana (1975-1977) va ser la fundació de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana que va tenir lloc al Santuari de Lluc, a Mallorca, el 27 d’octubre de 1977. Fa quaranta anys, per tant, que l’AELC representa els escriptors i en defensa els seus drets, a més de participar activament en la vida cultural dels Països Catalans.

Avui, a Palma, es commemorarà aquesta fundació després que s’hagi fet a Barcelona i a València. Així, en el marc del Sant Sebastià Literari, el 160 socis illencs celebraran els quaranta anys aelquians honorant els socis que ho són des de la data fundacional: Jaume Armengol, Pau Faner, Pere Gomila, Gabriel Janer Manila, Francesc de Borja Moll Marquès, Maria Antònia Oliver, Josep Maria Quintana, Carme Riera i Pere Rosselló Bover.

L’acte acabarà amb l’homenatge dels escriptors a Josep Maria Llompart, a través d’una lectura de poemes seus. Amb aquest reconeixement arrencarà l’Any Llompart. Recordem que enguany fa 25 anys del seu traspàs. Josep Maria Llompart va ser vicepresident (1978-1982) i president (1983-1987) de l’AELC.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *