SANTSEBASTIANADA

Per Ciutat gairebé tot és a punt per torrar a les totes. D’aquí a poc, l’olor a xulla, botifarrons, sobrassada i altres embotits i carns passats pel caliu o per les brases cobriran –és un dir, ja m’enteneu- la capital illenca. Al voltant de casa, gairebé tots els bars han tret les graelles i ofereixen per torrar a preus assequibles. Enguany, sortosament, el temps acompanya. Bona revetlla, per tant i avançaré les felicitacions a tots els Sebastians i les Sebastianes. És curiós, personalment conec més sebastianes que no sebastians.

Des de fa uns anys s’ha fet lloc una nova manera de celebrar sant Sebastià que vol apropar-se a les arrels capitalines i no claudicar davant patrons de lleure calcats d’altres indrets i interessos. Així, les llonguetades i els mocadors grocs (el color que ens recorda els presos polítics), promogudes per Orgull Llonguet, responen a aquesta intenció i està bé apuntar-s’hi. Està bé que pensem la Ciutat que volem i que més s’adigui als nostres interessos i no als lucres o beneficis poc edificants d’altri i que, al capdavall, perjudiquen als qui vivim a i per Palma. Sobre el nom triat, tothom sap que els llonguets, a banda de ser una peça de pa estesa per tots els Països Catalans, és el sobrenom que rebien fins no fa res els palmesans o ciutadans; res més apropiat, per tant.

Com sigui, que la revetlla serveixi perquè estimem més Palma i tots els que la viuen amb la intensitat que requereixen les grans empreses que neixen de les emocions.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *