marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

25 de desembre de 2017
0 comentaris

EL PRIMER NADAL D’EN JAUME

En Jaume celebra el primer Nadal a la casa dels prodigis i ja té figura en el betlem que la presideix, curosament elaborat i muntat per n’Esteve, a qui li sobra enginy i sensibilitat per personalitzar el naixement i a través d’ell engrescar la jovenalla. Enguany, a més de la figura d’en Jaume en cotxet i un salt d’aigua, també ha fet un pixaner a demanda d’en Pau, que no concebia no tenir-lo tenint un caganer ben institucionalitzat.

En Jaume és el dotzè de la nissaga que fa aquest nom. Els iniciadors, Jaume Mateu Palou (1892-1980) i Catalina Conti Negre (1897-1991) probablement no s’imaginaven arribar fins on ha arribat la seva llavor. Els fills del tro no minven.

La matriarca, noranta-un anys ben duits, encara, ha presidit el dinar més amb l’esguard que amb la paraula. No es perd detall, ella, però no ho diu per no semblar manefla. Ha pres en Jaume, clar, i ha dit que era la criatura més bella del món. I l’ha besat per infondre-li la força que la manté lligada per sempre més a la tendresa.

I la tendresa que encomana la matriarca ens ha recordat els Jordis, n’Oriol i en Quim, empresonats injustament.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.