NADAL, CADENA GROGA

A Can Gazà ens preparam per l’onada de solidaritat que creen les festes de Nadal. Per això, tenim el rebost i els braços dels residents ben a punt per rebre els presents que ens permeten mantenir dignament l’atenció acurada a les persones que més esment reclamen.

Als gazanencs el Nadal ens agafa sempre a contrapeu, vull dir que no el vivim amb la passió i la intensitat habitual per moltes raons i que seria prolix i fins a cert punt fastigós relacionar. Basta dir que tots ells són fugitius: fugen de tot i de tothom –o gairebé- i tenen dificultats serioses per arribar enlloc. Així, procuram passar les festes nadalenques sense esmussades ni sullesa i amb la millor cara possible, i, sobretot, agraint infinitament als nostres amics, simpatitzants, coneguts i corresponsables la generositat amb què ens tracten perquè sense aquesta atenció permanent de part dels nostres cooperants, com deia, no podríem mantenir el nostre programa assistencial.

I tanmateix, malgrat tots els emperons, ens aprofitam d’aquesta festa per proclamar els nostres principis i creences. Així, Jaume Santandreu, el síndic general de Can Gazà, ha creat la nadala que hem instal·lat a l’entrada del Taller Marginàlia, en el carrer d’Asival número 4, en el polígon de Can Valero de Palma, que no deixa de ser incisiva, àcida i corprenedora:

Per als pobres, Nadal
és clam de fam,
utopia trencada,
cadena groga,
ganivet moral,
pa tacat de sang.
Tot i això,
us desitjam
la nostra pau.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *