marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

9 d'octubre de 2017
0 comentaris

PERSONATGES A L’ENTREFORC

Fa l’efecte que vuit dies després del referèndum de dia 1 d’octubre i, sobretot, després de la manifestació unionista –per dir-ho així- d’ahir a Barcelona, hem oblidat la brutalitat policial d’aquell diumenge i els prop de nou-cents ferits de distint grau que va fer. I just per aquests ferits i el coratge de les persones que, sense por i pacíficament, anaren a votar, el president Puigdemont demà horabaixa ha de declarar la independència del Principat. Senzillament per dignitat.
És evident que no sé què farà el president Puigdemont (“Puigmón” segons l’únic premi Nobel del Perú), però veient com ha presidit les darreres passes del procés, declararà la independència tot obrint les portes al diàleg, naturalment.

El pressionen i fort: “¡Qué no se repita la historia porque igual acaban como Companys!”. Ho ha dit un senyor que nom Pablo Casado Blanco, de professió polític i ocupat actualment en ser sotssecretari general de Comunicació del Partit Popular. Ho diu, per tant, una persona que, sobre el paper, sap què diu i com i quan ho diu perquè tingui les conseqüències que considera el seu partit que han de tenir.
El senyor Casado és molt jove, té 36 anys, però ha dedicat molts anys a la seva formació d’advocat i llicenciat en administració i direcció d’empreses que l’ha duit als EUA i tot. Tanmateix, des dels 26 anys “viu de la política”, és a dir, de càrrecs a càrrec dels pressuposts general de l’Estat. Casado va néixer 41 anys després que Lluís Companys fos afusellat a Montjuïc. Sap el que diu, per tant, encara que reconegui que no és historiador. Així, l’amenaça no és cap imprudència, ans al contrari.

L’extrema dreta torna a bramar a les totes i pertot, i si no que ho demanin a l’Assemblea Sobiranista de Mallorca que dissabte passat va patir l’odi d’una munió important d’elements facciosos entre els quals un professor universitari (de la UIB) que fent-se passar per pacificador inicialment acabà fent part activa dels destructors. Joan Font, nom aquest fenomen petrer, exdiputat pel PP al Parlament de les Illes Balears i actualment vicepresident de la “Fundación Jaime Tercero”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.