VOTAREM DEMOCRÀCIA

A les 11,20 del matí, just passant per davant de l’hotel Melià Victòria, on els cappares del Partido Popular amb el cap del govern estatal al capdavant es reuneixen no se sap ben bé per què, un policia jove ens escomet i ens diu que si som allà per participar a la concentració en contra de la presència de Rajoy a Palma, hem de passar cap a la plaça Gomila. I ens recorda severament que l’acte no està autoritzat, la qual cosa vol dir que vius i ungles. I que per ser allà dins –assenyalant l’hotel- el cap del govern central i per seguretat ens han designat aquell espai. En ser a la plaça Gomila, un altre policia armat jove ens diu que la concentració no és a la plaça, precisament, sinó en el carrer del germans Shembri, el que va de la Plaça Gomila a la del Mediterrani. Ens confinen, clar; ens volen humiliar

Es fa l’hora de la trobada i hi ha poca gent. En intentar aclarir què passa, ens assabentam que a a l’inici de l’avinguda Joan Miró estan impedint passar fins al carrer dels germans Shembri. Indicam que hi accedeixin a través del passeig Marítim, però la voltera és gran. Entretant, membres del Partido Popular de Mallorca passen entre els concentrats per provocar-los, clarament, i els eixorda el crit de “votarem” i “democràcia”, dues paraules que els provoquen urticària. Cap incident, cap crit, cap mal gest per molt que membres de la policia entrin a la seva manera per protegir qui dóna suport a la involució, al segrest de drets i llibertats individuals i col·lectius.

Molts dels que es volien concentrar estan retinguts per la policia a la confluència del carrer Federico García Lorca i Marquès de la Cènia. David Abril, diputat del Parlament de les Illes Balears, també és identificat però gràcies a la seva intermediació aconseguim juntar els dos grups per poder fer la roda de premsa de presentació de la Coordinadora d’Entitats per a la Democràcia. Això sí, els del carrer dels germans Shembri hem de davallar sense passar per davant l’Hotel Victòria. Consentim fer un quatre talment una processó. La nostra paciència és infinita i la nostra resistència passiva eterna.

Faltant vint minuts per la una podem llegir el manifest de la constitució de la Coordinadora davant la premsa. Tot i les provocacions tant de la policia com de certs membres del Partido Popular de Mallorca hem aconseguit dir a Mariano Rajoy que no és benvingut a Mallorca. I que per molt que s’hi afanyi no aconseguirà els seus propòsits totalitaris. No ens emmordassarà i dia 1 d’octubre votarem, perquè els illencs també votarem a través dels principatins, i dia 2 inaugurarem una nova etapa que enterrarà el règim que ara mateix ens oprimeix, ens ofega, maltracta la ciutadania i vol fer callar la veu que discrepa.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *