SENSIBLEMENT DEIXATS

A la part dedicada a certs llibres d’uns grans magatzems –no cal fer-ne publicitat- , entre la tenda de cafè i la d’estilogràfiques, vora una de les caixes, una padrina gronxa un menut mort de son que tanmateix no ho fa coneixedor. Això sí, demostra l’art de fer tremolar el xumet sense que li caigui. En veure l’escena em dic que ja no cal tafanejar, com era la meva intenció, per entre llibres d’alt consum i baixa entitat: basta retenir una estona aquella imatge per sortir d’aquell ultramagatzem amb un esbós de somriure. Just abans de topar-me amb el menut i la padrina, havia sentit a dir a una dependenta que no podia ajudar molt la clienta que sol·licitava els seus serveis perquè l’acabaven de traslladar de la secció de roba íntima de senyora, que d’això en sabia una mica, però no de llibres, encara que li agradava llegir aquells llibres que t’enganxen de tot d’una.

En sortir, el cel s’omplia de cabretes, senyal d’aigua. No aniria gens malament, que plogués. Fa aire, això sí. Passant per la part ombrívola del parc de les Estacions, veig escrit a una paret d’una de les pasteres: “Sense fronteres boixam de totes les maneres”. Per dir això no calia embrutar la paret. Un rodolí estúpid no mereix cap mena de llenç públic. No puc sofrir que embrutin els espais i el mobiliari urbà per fer qualsevol proclama. També em costa de veure la brutícia gairebé permanent que volta la majoria de contenidors ciutadans. I és bo de fer renegar de la Sala perquè es torba a netejar-ho: n’hi ha que no es torben gens a embrutar quan veuen net.

En veure aquell veritable munt de porqueria i pensant amb la padrina, la criatura experta en fer ballar el xumet i la dependenta entre llibres com si fossin peces de roba petita, em dic que, en el fons i agafats tots en una cullerada, em de convenir que som sensiblement deixats. I qui és deixat en qüestions pedestres, s’abandona irremissiblement en qüestions més elevades.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *