marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

4 d'abril de 2017
0 comentaris

KRZYSZTOF CHARAMSA A PALMA

Dijous vinent, dia 6 d’abril, les entitats Can Gazà, institut contra l’exclusió social, i l’Obra Cultural Balear han convidat el teòleg, filòsof, bioètic i poeta polonès Krzysztof Charamsa a Palma a un col·loqui i a la presentació de la seva obra “La primera pedra”. Charamsa és sacerdot catòlic suspès, i activista i pensador a favor dels drets de les persones, en particular LGBTIQ, i feminista.
El matí del dijous, a les 11,30 hores, al Taller Marginàlia, en el polígon de Can Valero, carrer d’Asival núm. 4, tindrà lloc el col·loqui obert amb ell i l’horabaixa, a les 18,45 hores, a Can Alcover, carrer de sant Alonso 24 de Palma, Jaume Santandreu i Cecili Buele presentaran, juntament amb ell, “La primera pedra”, obra amb la que pretén sacsejar consciències i posar les bases per a una necessària renovació de l’Església catòlica, una institució en la qual encara vol creure. Una Església que, per a poder continuar existint com a guia espiritual –tal com Charamsa va escriure el dia de la seva sortida de l’armari en una carta al papa Francesc– ha de començar a respectar l’orientació sexual de totes les persones.
Una bona ocasió, sens dubte, per sentir una veu crítica amb l’Església catòlica però també amb totes les actituds menyspreadores de persones tant per la seva orientació sexual com per qualsevol altra condició. Una veu valenta, compromesa i, per això mateix, molt necessària per fer llum entre tanta foscúria.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.