28 de juny de 2007
4 comentaris

Canvis al Comissionat d’Universitats

Tal com publica avui el diari El Punt, hi tornen a haver canvis al govern d’universitats. Després de la presa de posició del nou director general d’Universitats, el Sr. Majó Roca, hi ha canvis a la subdirecció. Diuen que volen reforçar l’estructura del Comissionat i per això creen nous càrrecs.

Es creen dos subdireccions a la Direcció General d’Universitats, una de planificació acadèmica i una altra de planificació econòmica. L’antic gabinet tècnic del desaparegut DURSI canvia i passa a ser una unitat d’estudis que, pel que sembla, s’ha ofert al cessant subdirector d’universitats, el Sr. Pere Torra, que és massa valuós per perdre.

Les dues noves subdireccions seran ocupades per antics caps de servei, que coneixen i porten molts anys treballant a la Direcció General d’Universitats.

D’altra banda, finalment hi haurà una gerència. Concretament es nomenarà una gerent: la Sra. Carme Lòpez que fou subdirectora d’Universitats amb el govern de CIU. Les coses canvien, però no tant!

Esperem que tot això serveixi realment per definir una línia clara d’actuació en el govern de les universitats.

Valoració (en resposta al 1er comentari)

Bé, personalment he treballat molt a gust amb l’antic subdirector d’Universitats, el Sr. Pere Torra. És una persona encantadora de tracte, molt propera i a la vegada que coneix molt bé el món universitari. Amb tot el cacau que hi ha hagut de canvis i més canvis li ha tocat fer sovint una feina que no li tocava, ha hagut d’arramengar-se i adaptar-se a les circumstàncies, havent de navegar entre dos aigües: el govern i la política i les universitats que no són uns administrats qualsevol. Per tot això no se’l volen deixar perdre i faran bé.
El mateix ha passat amb els caps de serveis que treballen conjuntament amb el subdirector. La nova subdirectora de planificació econòmica ha treballat de valent i ha fet molta tasca a economia perquè el pla de finançament s’acabés tancant. S’ha guanyat el càrrec de subdirectora.
El Sr. Ribas, porta molts anys a la casa, es coneix com ningú les instal·lacions de tots els centres universitaris, és un home pràctic i directe que pot prendre decisions sense por. I això és el que necessita la implantació de l’EEES.
El fet de crear una gerència és molt positiu, era totalment necessari i finalment ho han vist. Només em lamento que amb aquest temps hem perdut personal competent que ha acabat marxant i marxarà en els propers mesos.
Dic que les coses canvien però no tant, perquè tot queda amb gent que ja era de la casa o hi havia treballat anteriorment com al Sra. Carme Lòpez que havia estat antigament subdirectora d’Universitats i amb qui no he treballat mai.
Espero però que els alts càrrecs polítics confiïn amb el seu equip, siguin ràpids prenent decisions (què és la seva feina) i sapiguem tots cap a on tirar.
  1. En que quedem?. En el darrer post que comentaves el nomenament del DGU deies: "Però el que ara s’espera és que hi hagi, tal com diu l’Enric Canela, una gerència de serveis comuns i que tot torni a funcionar com abans", ara sembla que no t’agradi tant…, en canvi l’Enric  Canela si que en fa una valoració positiva.

    Pots mullar-te una mica més sobre la proposta i les persones? Sinó els que som de fora no et sabem interpretar.

  2. Hola Laia,
    Com podràs veure amb el meu bloc, pràcticament hohem comentat en paral·lel, coincidim en el que tu dius en la valoració del comentari d’en Ramon. Al Pere Torra no el conec però llegint el que tu dius suposo que serà una bona cosa que s’encarregui del tema d’anàlisi de tot el que surt d’uneix i altres coses. Això no s’aprofita gens.

  3. Em fan saber que hi ha gent del Departament que està satisfeta amb la marxa del Subdirector General d’Universitats. Tants elogis, tants elogis sembla que sigueu família!

  4. no entenc com encara us enganyen d’aquesta manera. Tot us ho creieu? ni gerent, ni 2 subdireccions, ni res de res… El que si us podeu creure es que la Palmada la palmarà aviat. Aixó si que es mes segur….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!