El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

9 de maig de 2010
Sense categoria
2 comentaris

ELS GOVERNS DELS MILLORS

A Catalunya vivim un final d’etapa, un final de règim tripartit. Tothom es posiciona per al the day after. Els mesos que resten fins a la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya són com els anomenats, en l’argot del bàsquet, minuts escombraria; aquells darrers instants d’un partit, del tot intrascendents i sobrers, perquè ja no hi ha temps per capgirar el marcador. No es pot dir blat fins que està al sac i ben lligat, però les enquestes i la voluntat popular majoritària vaticinen un canvi de cicle polític. El PSC-PSOE s’afanya a aprovar la Llei de l’Area Metropolitana de Barcelona amb l’esperança de recol.locar-hi els centenars de càrrecs polítics i de confiança que poden perdre el seu lloc de treball tant a la Generalitat com a l’Ajuntament de Barcelona. La nova etapa política i el repte de sortir de la crisi econòmica exigeixen la millor alternativa. Necessitem els governs dels millors.

El govern dels millors. Aquest és el missatge que fa mesos que tant Artur Mas a la Generalitat, com Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona, proclamen com a antídot en front de la mediocritat i el fracàs del Tripartit de José Montilla i el bipartit de Jordi Hereu. El compromís de comptar amb els millors per liderar la recuperació econòmica, política i de la moral col.lectiva del país no pot ser ni un eslògan polític ni una peça de màrqueting electoral. Es una declaració de principis de primera magnitud que ha de poder-se materialitzar des del primer moment.

Tant Artur Mas com Xavier Trias han d’estar en disposició, hores d’ara, de poder comptar amb les primeres espases del país per poder donar un tomb a l’actual estat de coses. Cal donar un gir de 180 graus a la gestió de la cosa pública, tant a nivell de Catalunya com de l’Ajuntament de Barcelona; però també a nivell del paper que el catalanisme ha de tenir a l’estat i de la relació que ha de tenir la política institucional envers la societat civil. Catalunya i Barcelona necessiten tenir el govern dels millors. Avui mateix Artur Mas, en la sucosa entrevista que publica La Vanguàrdia www.lavanguardia.es, reitera un concepte sobre el que ja ha insistit darrerament. En front del sectarisme del socialisme, el govern dels millors, sobre la base d’un catalanisme d’ampli espectre. En front de la mediocritat del socialisme i del propi José Montilla, l’excel.lència d’aquelles persones que han demostrat, en la vida política o en el sector privat, la seva preparació. I en front dels projectes caducs que uneixen als perdedors de les eleccions, els projectes renovats que sorgeixen de la victòria i del recolzament de la societat civil.

Xavier Trias, per la seva part, ha demostrat al llarg de la seva carrera política, la seva capacitat de crear equips plurals i professionals. Especialment en la seva etapa de Conseller de Sanitat, construïnt el model sanitari català des del consens polític i territorial, i col.locant insignes professionals sanitaris de tots els colors polítics al front del principals hospitals i estructures de gestió sanitàries. I ara, al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, podrà deixar enrera una etapa de sectarisme asfixiant, principal característica del govern de Jordi Hereu; un govern que és la màxima expressió de la confusió entre partit i institució. Si ha compromés i ho farà. Catalunya i Barcelona tindran els governs dels millors, i els partits de la Federació nacionalista, Convergència Democràtica i Unió Democràtica, avalaran aquest compromís sense fisures, sabent però que l’acció d’ambdós partits durant la travessia del desert haurà estat bàsica per donar el tomb a l’actual situació. 

  1. Martí, no caigueu en el parany vosaltres també. Dins de l’estat caduc español això no podrà ser. Els millors són a tot arreu. Inclosa Convergència majoritàriament, però no enganyeu la/les societat/s del Principat.
    cordialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!