L’OCB PRESENTA EL PROGRAMA DE LA DIADA PER LA LLENGUA 2016

Avui dematí, Jaume Mateu i Martí, president de l’OCB, ha presentat el cartell d’activitats de la Diada per la Llengua d’enguany, que porta per lema “Festegem-la”, en la qual hi haurà activitats dirigides a totes les edats.

Per a Mateu, l’edició d’enguany de la Diada esdevé una ocasió immillorable per sortir i gaudir de la festa i de la nostra llengua després de quatre anys de bel·ligerància contínua envers els nostres drets lingüístics. És per això mateix que dissabte hem de ser molts els que la festegem a la plaça Major de Palma, ha manifestat el president de l’OCB.

La Diada començarà un poc abans de les 17.00 h amb la benvinguda per part dels Xeremiers de Mallorca, que iniciaran aquesta jornada lúdica i alhora reivindicativa. Posteriorment, Cucorba, els màxims referents en animació infantil, faran ballar i cantar els més petits donant el sus a la Diada.

Després seran les dues colles castelleres de Mallorca (els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant) les que atrauran totes les mirades dels assistents a la plaça en una actuació conjunta.

A les 19.00 h tendrà lloc l’acte central de la Diada per la Llengua: el parlament del president de l’OCB. L’element elegit enguany per lluir arreu de la plaça Major i fer-ne un mosaic és un cor. Un cor que vol ser símbol de l’estima que sentim per la nostra llengua i la nostra cultura, la catalana. Una estima que ens porta a ser vigilants actius quant al coneixement, ús, difusió i prestigi de la llengua pròpia. Enguany, que es commemoren els 30 anys de l’aprovació de la Llei de normalització lingüística, és un bon moment per reivindicar aquesta estima. I encara més quan també commemoram el set-centè aniversari de la mort de Ramon Llull, el savi que millor representa tots els territoris de parla i cultura catalanes. És el moment, també, de reivindicar la plena aplicació de la Llei, fet que suposaria acabar amb molts dels conflictes lingüístics que patim.

A continuació els amants del ball tradicional podran gaudir d’Al-Mayrqa, col·laboradors habituals de les activitats de l’OCB i referents de la música tradicional.

El grup novell Broots donarà el toc de reaggae en català i compromès a la Diada. Una bona oportunitat per conèixer aquest grup que de ben segur en sentirem a parlar.

Finalment, Quimi Portet tancarà les actuacions de la Diada presentant el seu darrer disc, “L’Ós bipolar”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *