LA “POESIA COMPLETA” DE BLAI BONET JA ÉS A LES LLIBRERIES

Acaba de veure la llum una obra tan esperada com desitjada: la “Poesia completa” de Blai Bonet, editada per Edicions 1984. Aquesta edició crítica, de Nicolau Dols i Gabriel S.T. Sampol, recull els dotze llibres publicats pel poeta, els dos reculls que va deixar inèdits i les poesies que són variants prou diferenciades de les recollides en aquestes obres. S’hi inclouen també les poesies inèdites o publicades esparses a què els curadors han tingut accés.

Margalida Pons signa el pròleg-estudi (“Amb les paraules, fer tremolar”) que cal qualificar de brillant i que acaba d’aquesta manera: “Les formes de l’emoció són, molt més que indicis d’una escriptura cabridenca, maneres de resistir l’exercici del control i de la vigilància, vingui de la banda que vingui. Investigadora, rapaç, provocativa i hospitalària, aquesta veu no dicta: s’escapa. No recorda: succeeix. Si no la colles, et parlarà. Si t’ho acostes sense insígnies, se t’abraçarà als genolls, i dirà ajuda’m, i t’ajudarà, i ja no voldràs abandonar-la ni que t’abandoni”.

Una obra capital, en definitiva, que permet tenir en un sol cos la producció d’un dels grans autors catalans dels darrers temps.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *