marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 d'abril de 2012
0 comentaris

ENLLAÇATS PEL CATALÀ AL SANTUARI DE CURA

Davant els greus atacs que està patint la nostra cultura i la divisió preocupant que està fomentant entre la nostra societat la política lingüística del Govern de les Illes Balears (clarament orientada a desactivar el català com a llengua pròpia de les illes), el sindicat Stei-i i l’Assemblea de Mestres i Professors en Català celebraren ahir diumenge, dia 1 d’abril, al Santuari de Cura, un acte de suport a la iniciativa de “Jubilats per Mallorca”, personificada en aquests moments per Tomeu Amengual, que fa vuit dies que es troba en vaga de fam rellevant Jaume Bonet, i també de suport a la campanya “Enllaçats pel Català”. En aquest sentit, també era un acte de protesta per la retirada de llaços dels IES per part de la Conselleria.

Així, es penjaren els llaços retirats de la campanya que ha posat en marxa el grup de coordinadors de normalització lingüística de secundària, es llegí un manifest i representants de diverses entitats animaren els congregats a seguir mantenint l’esperit dels “50.000 de Mallorca”, que el darrer diumenge de març ompliren a vessar els carrers de Palma per fer un clam tan simple com contundent: “Si a la nostra llengua”.

D’entre tots els missatges que diverses personalitats feren arribar als organitzadors en destaca el de Josep Massot i Muntaner, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2012, que deixa clar que s’han acabat les tebiors, quant a l’exigència de l’atenció als drets lingüístics dels catalanoparlants; que “ja no es pot nedar i guardar la roba”.

L’acte acabà amb la cantada popular de la cançó “No ens fareu callar”, de l’enyorat Toni Roig,  amb el suport  dels  germans Martorell. Finalment, es féu una Meditació  per la Llengua  que dugueren a terme 32 persones en representació dels 32 dies que ja duen en vaga de fam membres de “Jubilats per Mallorca”.

A l’acte hi participaren més de tres-centes persones.

Tant el sindicat Stei-i com l’Assemblea de Mestres i Professors en Català elegiren el Santuari de Cura per la gran càrrega simbòlica d’aquest indret que el fa únic: fortament lligat al pensament de Ramon Llull i a la Reunió de l’Assemblea de Plataformes Unitàries antifranquistes de l’any 1976, prèvia a l’Assemblea de Catalunya; i el 35è aniversari de  la reunió de l’Assemblea Popular que donaria pas a l’Estatut d’Autonomia conegut com “L’Estatut de Cura”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.