marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

9 de maig de 2010
0 comentaris

LA FLAMA COM A FAR

Ahir horabaixa, a Petra, es varen fer els darrers relleus de la flama de la llengua. Així, l’acte final del Correllengua 2010 coincidia amb la clausura de la XXVI Trobada d’Escoles Mallorquines. I per acabar de fer gran la festa, es lliuraren a Mallorca els Premis Sambori, un concurs literari nascut a València per incentivar la creativitat artística i imaginativa dels escolars, per defensar els drets lingüístics i la unitat de la llengua catalana, i per fomentar-ne el seu coneixement i ús. Enguany, a més de Mallorca, els Premis Sambori han arribat als centres escolars de Catalunya, la Franja de Ponent i Catalunya Nord. Aquest
desplegament territorial converteix els Sambori en la més potent iniciativa europea quant als programes que s’adrecen als escolars.

Maria Tous, expresidenta del Moviment de les Escoles Mallorquines llegí el manifest final del Correllengua
2010, que ha passat per tots els 52 municipis mallorquins convertint-lo en el més participat de tots els que s’han convocat fins ara.

La flama que ahir tocà mare a Petra necessàriament ha de marcar l’inici de la veritable reconstrucció de la nostra dignitat com a poble.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.