Poc-moderna

Bloc d'Elisenda Soriguera

16 de juliol de 2012
2 comentaris

Contra la cultura

Dissabte vaig estrenar-me al festival Sons del Món: una cita que convida al públic a maridar un bon vi (la copa val 2,5 euros, un preu assequible) amb un bon concert, en un algun racó bonic. La cita del passat cap de setmana era a la Ciutadella de Roses amb Els Amics de les Arts. El vent (no podria assegurar si era tramuntana o garbí, és una llàstima no disposar d’aquesta cultura atmosfèrica) bufava amb força, però va servir per bufar ben lluny uns núvols que amenassaven tempesta. D’entre els comentaris sempre simpàtics d’Els Amics, la malhaurada notícia dels darrers dies (vinculada al fantàstic ‘Que se jodan!‘ d’aquella dona maleducada i desvergonyida que no mereix cap respecte sinó la destitució del seu càrrec públic) va ser un dels temes comentats. Així com no entenc com les dones diputades encara no han fet entendre a la resta de membres del Congrés del país veí que les compreses i els tampax no són un be de luxe, tampoc puc entendre com es pot provocar un increment del 8 al 21% d’IVA a les entrades d’esdeveniments culturals (concerts, teatre i cinema, per exemple). STOP! Aturem màquines! Això és un atac contra la cultura en tota regla.

Els toros no han patit l’augment d’IVA que si que han patit la cultura i els espectacles, i Els Amics van fer broma al concert de Roses sobre aquest afer. Si no vaig matemàticament errada, resulta que si abans una entrada valia 10 euros i 0,80 se n’anaven per pagar els impostos, ara seran 2,1 euros els que fugiran cap al Gobierno. Això significa moltes coses, però hi ha casos concrets on l’afer és molt greu. I significatiu, tenint en compte que es tracta d’una mesura que ataca directament a la cultura. Si ja hi havia molta menys clientela al cinema, ara l’increment del cost de les entrades convertirà les sales en pel·lícules del desert, amb butaques buides. Quelcom similar pels teatres, especialment els petits, que difícilment podran fer números en positiu amb aquesta pujada. Pel que fa a concerts, les persones que ja havien posat a la venda entrades per després del 1 de setembre ara no les podran pujar de preu, i veuran com els números no surten. Petits exemples que mostren aquest atac frontal cap a la cultura, allò que molts es passen pel cul (i perdó per l’expressió) perquè possiblement, li tenen por. La por de que la gent s’expressi amb llibertat en diverses facetes artístiques.
Els Amics deien que per afrontar-ho faran més concerts que mai, aniran més a la perruqueria que mai (un altre dels sectors amb un increment elevat de l’impost) i que no es moriran (perquè tampoc podrien afrontar les despeses funeràries, que han patit el mateix increment de l’IVA). Fem-ne broma, però que no se’ns oblidi el cabreig.

Anotacions a peu de pàgina…
Ahir ens vam trobar amb l’Helena Morén, directora de redacció d’Enderrock, i totes dues teníem previst parlar d’aquest afer aquesta setmana. Ella ho fa avui amb un article d’opinió a enderrock.cat que podeu llegir aquí: es titula “Valor afegit (carta a un milhomes)”. Avui per Twitter Pere Camps (director del Barnasants que acaba d’endur-se el Premi Nacional de Cultura en l’àmbit de la música) feia una crida als companys de cultura i espectacles, que el proper dijous 19 de juny a les 19 h. es trobaran als cinemes Aribau per anar plegats a la manifestació. Queda dit. Com també queda dit que ‘La cultura no és un luxe’, tal com han molt han posat en pancarta els companys del Time Out avui al seu bloc.

  1.  sohbet odaları  Hi, visited your site before, but I can not say I’ve come across while surfing the internet, and now we get to see the information I needed. First of all thank you for it. Other than that I am adding your web site and post your favorites uses then be my chance to follow in an orderly manner
  2. Mnóstwo postaci frapuje się, co jest elementem liquidu / kartridży, jaki używają nieelektronowe niedopałki (e-papierosy). Zasadniczą bazą istnieje glikol propylenowy. Istnieje to organiczny kompozyt syntetyczny spośród zgrupowania alkoholi. bezzapachowa, tłusta płyn, o słodkim smaku. Kompozyt nie egzystuje trujący, a dzięki niewłasnym właściwościom stanowi często używany w przemyśle chemicznym. Zastaniemy moderowany katalog stron go w pożywieniu, syropach na kaszel, zaś nawet paście do zębów czyli często płynie aż do przepłukiwania ust. Na wytworach spożywczych stanowi znamionowany jako E1150. Glikol propylenowy nie figuruje w informatorze katalog stron materiałów niepewnych w tej chwili bieżącym w Polsce. Pozostałe elementy to m.in. akcesoria smakowe, niekiedy gliceryna także oczywiście nikotyna,jaka nie występuje w wszelkiej edycji kartridża – można kupić ciecze jej odebrane. Przeważnie indywidualny wkład zawiera od momentu 6 aż do 36 mg nikotyny na ml. Elektronowe papierosy (e-papierosy) można nabyć również z wielorakimi smakami.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!