marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

4 de juliol de 2009
0 comentaris

LUCIDESA EN TEMPS DE DESCONCERT

Així proposava Guillem Frontera que es divulgàs “La vida, el temps, el món: sis dies de conversa amb Joan F. Mira”. Ho va dir just començar l’acte de presentació d’aquesta obra de Pere Antoni Pons i editada per la Universitat de València que es va fer ahir horabaixa al jardí de Can Alcover, a Palma.

Diu Pere Antoni Pons que  “quan vaig concebre  la idea de fer aquest
llibre tot d’una vaig tenir clar que l’objectiu era elaborar un perfil –com més complet, millor- d’en Mira, i al mateix temps donar una visió (necessàriament selectiva però vasta) del món a través de les seves reflexions, experiències i opinions. Així mateix, el resultat final havia d’interessar tant a l’historiador de la política i a l’expert en literatura com al simple curiós cultural i al lector no especialista, estrictament apassionat dels llibres de l’autor
”. I val a dir que ho ha aconseguit. Amb mà de mestre i amb prou solvència ens apropa als camins i procediments amb què Joan F. Mira elabora la seva intensitat reflexiva; al món de qui té tot el món dins el cap; al cap d’un constructor permanent de llum quilowàtticament determinant. El resultat, com s’indica a la contracoberta, és un recorregut fascinant per la història recent a través d’un dels protagonistes cabdals de la represa cultural i nacional, d’un dels referents indiscutibles de la cultura catalana contemporània, que exposa sense embuts les seues idees sobre el món, el temps i la vida.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.