ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JOSE MANUEL LARA: EL PROFETA

Sense categoria

La independència de Catalunya es impossible, i ho sap tothom, aquesta frase pronunciada per l’editor dona idea del grau de cinisme i profecia del personatge. Per si no n’hi havia prou ha parlat de divisions entre les famílies, i algunes que per aquesta qüestió ja no es reuneixen. Suposo que ens deu prendre per ximplets o babaus sense coneixement. Una cosa es ser contrari a la independència, totalment legítim i l’altra buscar excuses que sonen a burla a la societat. La impotència no es bona consellera, i per sort la decisió esta en mans de la mateixa societat catalana i no d’aquest editor sense escrúpols que pretén portar la seva paranoia a un pla de normalitat.

 

Curiosament el dia abans de commemora l’afusellament del President Companys per la dictadura militar espanyola, i en plena defensa massiva del dret a decidir com a poble. Les majories al carrer han confirmat les tendències dels tolerants i els intolerables.  El president del grup Planeta ens dona la impossibilitat de ser un estat categòricament, i ho trasllada a tothom que es veu que també ho sap. Alhora treu els falsos arguments de l’enfrontament i la divisió de la societat catalana amb famílies desunides. En aquest panorama apocalíptic diu que es juga amb sentiments que han portat a moltes guerres. Seguint la seva faceta de Nostradamus, preveu que el 2030 serem els Estats Units d’Europa i per tant no te sentit aquest procés.

 

Aquest personatge, utilitza la mentida i les prediccions sense prova en favor de la seva opció de no permetre que Catalunya decideixi lliurement el seu futur, i molt menys que decideixi independència, com es el més probable. Tracta a la gent d’estúpida donant per fet la impossibilitat del projecte i titllant de mentiders tota la resta de gent que defensa i treballa pel projecte democràticament i pacíficament. En definitiva ens diu que el que altres ciutadans del món han aconseguit, nosaltres no hi tenim dret, som una espècie de segona categoria.

 

Parla de desunions familiars, i algunes que ja no es reuneixen, de veritat creu que algú es pot creure això, de quines famílies parla, ha pensat el que diu, jo crec que es tant ridícul que evidentment no. Li ha faltat temps per treure l’argument de que la independència porta a la guerra, s’ha molestat a veure els casos anteriors, on trobem molts i molts casos que no han generat cap tipus de violència, simplement la democràcia i el sentit comú per resoldre un conflicte real.

 

Tanmateix, no content amb el manual del bon dependentista, segueix la llista d’obstacles per prohibir decidir a la gent lliurement el seu futur amb uns hipotètics estats units d’Europa al 2030, cosa que es veu li han dit a ell en secret, però sense cap base. De totes maneres si així fos, no hi ha cap motiu per impedir el dret a decidir de tota una societat que s’adaptarà al format que vagi succeint, no es pot donar validesa normal a seguir com ara, i en canvi posar un drama per canviar-ho.

 

El Sr. Lara, basat en tots aquests arguments tant febles i falsos vol impedir la voluntat de la gent i el desenvolupament de la democràcia, i això si que no es de rebut. Crec que hauria de mirar empresarial ment que li convé en un proper estat d’Europa, aquesta hauria de ser la seva preocupació, i crec que nomes una paranoia i menyspreu a la terra on es troba pot portar a la seva fugida sense cap sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.