La botiga i espai degustació de vins i formatges Xerigots (Avinguda Tarragona, 3, Vilafranca del Penedès) ha programat sis sessions dedicaces a maridatges de vins i formatges.
Les sessions previstes (prou interessants per les característiques dels cellers participants) seran:
Sicus – 12 de juny. L’enòleg i propietari del celler, Eduard Pié, presentarà les novetats del celler; vins que, com el blanc, fermenten i romanen en àmfores.
Carles Andreu – 19 de juny. Un dels cellers de la Conca de Barberà més reconeguts, creador del primer vi negre elaborat amb la varietat Trepat.
Jané Ventura – 26 de juny. Gerard Jané parlarà amb passió dels seus vins i del seu paisatge, el Baix Penedès més desconegut.
Cossetània – Castell d’Or – 10 de juliol. De la mà de l’enòleg Joan Rabadà es mostrarà com el cava i el formatge fan molt bona parella
Barthomeus – 17 de juliol. Nou celler de vora el mar, de Sant Salvador (Baix Penedès) que compta ja amb una Medalla de Plata pel millor negre de la DO Penedès
Tomàs Cusiné – 24 de juliol. Presentació a càrrec de Tomàs Cusiné, propietari i enòleg d’un dels cellers amb més renom de la DO Costers del Segre.
Les sessions són gratuïtes i seran dirigides per l’enòleg i/o propietari del celler. Tots els maridatges comencen a les 19:30 i tenen una durada d’una hora aproximadament. Les inscripcions es poden fer a info@xerigots.cat. L’aforament és limitat; cada persona es podrà inscriure a un màxim de 3 maridatges i només es reservarà un màxim de 2 places per cada correu electrònic.
Per a més informació: www.xerigots.cat