Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

29 de maig de 2007
26 comentaris

Sorpresa a Calella

Sortim de sopar. Unes xapates i una ampolla de vi negre. Cafè, i xerrada amb l’amic Quinito. Comentem la jugada calellenca. Sorpresa a les urnes. L’escrutini a la meva ciutat és un Dragon Khan. ERC s’estavella: de 7 a 4. El PSC sorprèn: de 2 a 5. CiU recupera l’hegemonia: de 6 a 7. I el PP, com sempre: 1 i encara gràcies. Anem pel carrer Església i ens trobem dos regidors, que deuen tornar d’una reunió de partit. A Calella, CiU ho té magre: guanya però no suma majoria absoluta. Li ha mancat un regidor. Una setantena de vots, em diuen. Un altre cop el tot o res. Els dos regidors ens diuen que això ja està fet: pacte PSC-ERC. L’alcaldia passaria de mans republicanes (ara) a socialistes (per primer cop en la història des del 1979). Quatre anys més de govern d’esquerres; que afrontarà el seu tercer mandat després d’una llarga etapa nacionalista. Qui ho havia de dir. Josep Maria Juhé (foto), alcalde de Calella. El capità enciam ha estat la sorpresa. O és que encara n’hi pot haver més? Les negociacions seran d’infart. CiU no llençarà la tovallola, i fa bé.

Apunts anteriors:

Em demanen el vot per SMS

Pugna ERC-CiU en la videocampanya de Calella

Escenari polític més obert que mai a Calella

  1. Estic molt sorprés pel resultat a Calella, creia (com gairebé tothom) que la Candini entraria a l’Ajuntament, crec que ara toca pactar i per a mi el millor pacte seria ERC-CIU. És preocupant que el PSC estigui aconseguint tantes alcaldies a Catalunya, a aquest pas, poc a poc no hi haurà ajuntaments nacionalistes, i Catalunya la manaràn des d’Espanya, no podem deixar que passi això.
    A part, a mi en Juhé m’agrada però els 4 regidors que han entrat amb ell no els veig capaços de portar un Ajuntament, en canvi l’equip d’ERC ja ha demostrat el que val i juntament amb els de CIU podrien fer un molt bon equip.
    El més important és el millor per Calella, ara els polítics crec que haurien de deixar de banda antipaties personals o antigues diputes i mirar cap endavant, i fer el millor per a tothom.

  2. En Juhé sembla bona persona però amb això no n’hi ha prou, jo sóc votant d’ERC i crec que haurien de pactar amb Convergència, han de ser capaços de possar-se dacord, a mi no m’agrada CIU però un poble es diferent i a la Candini la veig una tia amb molta empenta i juntament amb els 4 d’ERC podrien fer moltes coses.
    En Juhé va dient que el pacte ja està fet i que serà alcalde, això no és serio, abans s’han de veure totes les opcions, aquest tio ja es veu manant a l’Ajuntament, plantant floretes no es tiren projectes endavant.

  3. Jo vaig votar a la Candini per que crec en ella i la gent que porta a la llista, la nit de diumenge va ser molt decepcionant, pensava que realment hi hauria un canvi a Calella, però el mes trist és pensar que el pacte ja està fet, i que ERC i PSC no donaràn cap opció a la gent de CIU, això no ho trobo bé, a mi personalment m’agradaria que esquerra pactes amb CIU, m’agrada la gent que hi ha a esquerra i m’agrada la gent que hi ha a ciu, tant de bó, això no estigui dat i beneit.

  4. Ciu ha guanyat i crec que s ‘hauria de respectar, per que sino al final ningú anirà a votar, els altres haurien de ser una mica humils i reconeixer que calella vol a la Candini, es veritat que en Juhé ha pujat molt, però crec que s ‘ha emportat molt de vot amb aquest discurset de sóc bona persona i jo no em barallo amb ningú, molta gent cansada de la política ha vist en ell una escapatoria, però per favor, que en definitiva estem parlant de portar un poble.
    Si ERC i PSC pacten calella s ‘en va a la merda!

  5. He entrat al bloc dels candidats (Juhé, Puig i Candini) per aquest ordre, els hi volia expresar la meva opinió, amb en Juhé no he tingut cap problema, inclús he vist que hi havia molts comentaris que a part de felicitar-lo li demanaven que no pactes amb ERC.
    En el d’en Jaume Puig, no he pogut posar cap comentari, podia escriure però no el publicava (?) he pensat que seria cosa meva per que he vist que hi havia 1 comentari.
    Però llavors he anat al de la Candini i he vist que a altres persones els hi havia passat el mateix.
    estan censurant els comentaris que no els interessen?
    El meu era que pactin amb ciu, que pensin en clau de pais.

  6. És molt trist que la convergència calellenca demani ara un pacte erc-ciu. No ho feien tan malament els d’erc?

    Després d’una campanya molt bruta, d’una oposició deslleial als mínims principis democràtics (estil pp), on els que estan al govern no fan res de bo i, si ho fan bé, és perquè la idea ha estat nostre, ara no val lamentar-se d’aquests vots que els han faltat. Si haguessin tingut els 8 regidors, haguéssin pactat amb erc llavors? no és clar, haguessin anat de bracet amb el PP com sempre fan?

    Estava en una taula la nit del recompte i era patètic veure als de CiU i PP fent el recompte i les càvales junts per veure si arribaven a la majoria.

    Crec que CiU, i no només a Calella, ha de fer un canvi radical en el tracte cap a Esquerra i no considerar-lo un partit polítc amic només quan els necessiten. En les etapes de majories absolutes s’ha actuat amb molta prepotència per part de CiU i ara ho paguen.

    Malgrat tot, sempre els queda el recurs de fer rodar els maletins i comprar un trànsfuga del psc, tots plegats ja en tenen experiència, oi? quan no s’hi arriba democràticament, s’intenta d’altres maneres. Els calellencs tenim memòria.

  7. Deixeu-me respondre als vostres comentaris i afegir un de nou.

    -) M.S.: No te’n recordes del transfuguisme d’en Barrera ni de la “lloable” tasca d’en Vila, cap de llista del PP, essent regidor amb CiU a l’alcaldia?. Quan vulguis quedem i t’explico amb qui estava en David Madí dinant i intercanviant “cromos” el darrer dilluns 21/05  a les 15:00h.

    -) Calellenc i J Marti: CiU ha  tret menys vots que ERC i PSC sumats, què és més democràtic ?, jo ho tinc clar. Pel que fa que si amb un pacte ERC –PSC Calella se’n va a la merda, de cap manera, en tot cas el que se’n va a la merda és l’especulació dels hotelers i el caciquisme que imposaria la Candini, pregunta-ho a Santa Susanna.

    -) Marta R i Enric: En el context actual un pacte CiU amb ERC no es viable, els dos defensen una Calella diferent: CiU – Primer el turisme i desprès els calellencs i ERC  primer els calellencs i desprès el turisme.

    -) Reflexió.

    ERC ha perdut vots, si analitzeu bé els resultats ERC els vots que perd són els provenint del càstig que es va fer a en Villegas i del cost polític que representa el pacte amb el PSC a la Generalitat. El gran fracassat es CiU, desprès de quatre anys d’oposició i populisme digne de PP només han recuperat els vots del GIC, això si que és un fracàs, per cert, quant ha costat la campanya i qui l’ha pagat?, potser la resposta la trobaríem en una ONG. La majoria de vots del PSC venen de nous vinguts, la llista és molt fluixa, excepte en Juhé, la resta …., ja cal que es pacti amb ERC per continuar fent una Calella pels calellencs.

  8. Avui he llegit al Punt que el pacte practicament està fet, i que ERC li dona l’alcaldia en Juhé sense cap problema!!! la Candini li ha ofert a ERC 2 anys cada un d’alcaldia i ni ho volen contemplar!! en que s’està convertint ERC? li proposo que per les properes eleccions es presentin junts i aixi el poble podrà decidir amb coneixement de causa.
    Això es un missatge per ERC (ja que en el seu bloc no publiquen els comentaris): Si us plau, reflexioneu, esteu baixant el cap davant del PSC a tot Catalunya!!
    Això és un missatge per OLI:
    Respecto la teva postura, entenc que ets votant d’ERC, no comparteixo la teva manera de fer atacant constantment a CIU, però de veritat que vols que Calella tingui un Alcalde socialista per primera vegada en democracia vols un alcalde espanyolista? la teva mania contra CIU pot mes que el teu catalanisme?
    et recomano que et passis al CUP, com estàn fent molts catalans davant de la postura d’ERC de pactar amb PSC abans que pactar amb partits catalans.

  9. Us recomano que visiteu el bloc d’en Juhé, la cosa està molt animada, ah i mireu els comentaris, ja veureu en quin idioma escriuen els defensors del pacte ERC-PSC, que fort!

  10. so voleu rebre una lliço, intenteu trobar en Juhé pel carrer Església o pel Parc Dalmau.

    No camina. Levita. i això que encara no és alcalde.

    Quan ho sigui passejarà amb "Zepelin"

  11. Realment, a CiU no teniu memòria. heu estat fent, els últims anys, una campanya brutal contra ERC de Calella -descrèdit, insults, menyspreu…. La Montse Candini s’ha presentat com la única que sabia de què anava la cosa i "els altres calleu que no sabeu res". Ella venia de la Generalitat molt ‘sabionda’, a manar, a cremar el seu equip a la seva dèria (no dubteu que si ciu hagués governat la Generalitat, ella se n’hi anava ràpid i deixava penjada Calella com la primera). Tenia coll avall la majoria absoluta -suposo que es pensava que, clar, ella ve de BCN i havia de venir a posar a caldo aquests mediocres de la política de poble. I ara el que s’haurà d’empassar amb patates és que Calella ha decidit que ERC i PSC tinguin la majoria de regidors per fer govern. Quan es fan campanyes tant agressives com la que ha fet la Candini, a l’estil ‘o CiU o res’, passen coses com aquestes, que han de menjar oposició. Em reventa que CiU digui que PSC i ERC han enganyat no anunciant que pactarien, si estan governant junts fa 8 anys! algu dubtava que, si els funciona l’acord, el reeditarien en cas de sumar? CiU, si creieu en la reunificació dels partits nacionals, feu el favor de treballar per la concòrdia, per l’acostament, deixant la demagògia populista del ‘CiU posa el país per davant’ quan governa i en canvi si governa algú altre ho fa ‘perquè els agrada la moqueta i l’audi oficial’.

     I, per cert, lamentable que la Candini ja estigui regalant l’alcaldia. Això si que és voler governar a qualsevol preu, venent-se fins i tot l’alcaldia. Sí als pactes i al diàleg i l’entesa política (si cal ERC amb CiU). No al mercadeig.

     

  12. Si hem perdut, tenint més regidors que qualsevol altre partit, això és la prova que el pacte ja estava fet abans de les eleccions i que unicament no es va fer públic perquè si PSC i ERC no tenien majoria absoluta, poguessin pactar amb CiU i mantenir la poltrona. Qui mercadeja?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!