Ulisses20

Bétera, el camp de túria

#festaEstellés2013

El Camp de Túria celebrarà hui a Vilamarxant la seua festa Éstellés, de l’un costat la pròpia festa homenatge al poeta, de l’altra, l’Associació 9 d’Octubre ha fet vint-i-cinc anys de vida i ha volgut festejar-ho amb la resta de les associacions de la comarca aquesta nit, amb un altre motiu especial, el poeta Vicent Andrés Estellés.
Per això, sis veus de dones posaran l’emoció i la música pel poeta més important entre els valencians, els últims 300 anys. N’hi qui el compara a Ausiàs March, com n’hi ha que el tracten d’universal, com n’hi ha que diuen que no n’hi ha cap d’igual, que sàpia combinar la llengua popular i la llengua culta amb aital resultat.

Anit ja vam celebrar la festa a Bétera, amb el músic Vicent Morelló. Hi vam combinar tres peces amb un documental sobre el poeta emés a Dossiers, de Canal9, en aquells horaris que ja ningú no veu la televisió. L’ateneu de Bétera acollí un altre acte en favor de la poesia i la música per fer renàixer de les cendres un projecte que va matar el pp local: les nits de poesia i música del castell, que des del 1992 van aguantar fins el 2005, any de la liquidació.

Vam acabar llegint poesia, que és del que tracta el projecte estellés al capdavall, de llegir els poetes, i encara els que ho represeten tot, entre els valencians. Hui vindrem a Vilamarxant, per continuar dignificant la llengua, el país, l’escola, la música, la comarca.

@campdeturia
#festaEstellés



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent