Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 10 de maig de 2011

Germà, en mi no et centres, collons.

Germà Cotanda es presenta a batlle per Bétera, des de la barrera del pp, que és una salvació contra bous i falses promeses, vuit anys que ens governen dient-nos que faran això i allò i açò altre, però mai allò que realment cal. Al remat no fan res de res, pobres, i aqueixa política local s’encomanà fa anys: dir que faran per acabar fent no res. Bé, sí, en aqueixos anys ens han pujat la contribució el quatre-cents per cent, de colp, hi ha anys que més del dos-cents per cent. Així que ells volen centrar-nos, perquè els paguem el viure, el legal i l’altre, el del bar i l’altre, el del club i l’altre. Per això, diuen, se centren en cadascú de nosaltres. 

Germà no és nou, en això de la política, almenys ja fa quatre anys que dura, però ara vol anar de número ONE. Pel futur, diuen els cartells que ens han penjat per amargar-mos el viure: de cada tres, l’un per al calavera Camps, Germà alcalde!

De primer ens van prometre un trinquet municipal. Però ja han passat vuit anys d’aquella promesa, que es va anar diluint. Potser perquè el circuit urbà de la ciutat era més urgent, més mediàtic, i més de l’alta societat. El trinquet se’l van berenar, a ca Tonín. Que venint de València, llegim ca’n Ninot.
Després ens van prometre de desdoblar el camí de Benaixeve, un punt negre, carregat de sinistralitat. Però també va desaparèixer el pressupost, completament. Els va quedar per posar dos rètols, carretera de tram perillós, d’alta sinistralitat: apanyeu-vos, però abans de matar-vos, voteu-nos, abans de matar-vos, recordeu-ho.
També va desaparèixer aquella variant que havia de descongestionar el trànsit pel centre del poble. Em sembla que som l’únic poble que encara passa tot el trànsit, Germà, camions, autobusos, carros, i burros… Burros n’han de passar bastants, si encara continuem votant-vos després de tantes mentides, i falsedats, i promeses.

Després vau carregar-vos la variant sud, i els col·lectors, i vau obrir via pel barranc de Carraixet, i la Confederació us va clavar un paquet de milions… Però res, Germà, caldrà centrar-nos, però de primer feu-ho vosaltres, centrar-vos: i feu el favor de no centrar-vos en cap de nosaltres, home, que sembla un insult, tot plegat, a la higiene mental.

Deuries de ser més llest, Germà, i dir, solament: xe, pagueu-mos el beure, el sou, els casaments, les festotes, perquè de tot allò que us vam prometre, i encara podríem seguir explicant, no veureu res, però res de res, germans. Almenys, ens sentiríem menys idiotes.



  1. replica handbags is a good choice to get a famous brand bags with low money,wholesale knockoff handbags at sumbags.com is a good choice to get a cheap designer handbags,knockoff handbags,wholesale replica handbags

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent