24 de gener de 2013
Sense categoria
0 comentaris

La perestroika

Comentari a El món a Rac1:

Mikhaïl Serguèievitx Gorbatxov, fill de mecànic agrícola en una granja col·lectiva, es va afiliar al partit de l’establishment rus, va anar ascendint posicions i va arribar a secretari general del Partit Comunista i a president de la Unió Soviètica. I, un cop a dalt, va decidir reestructurar, des de dins, un sistema que anava cap al col·lapse. Se’n va dir perestroika.

Artur Mas i Gavarró, fill de família vinculada a la indústria i a l’empresa, Liceu Francès i escola Aula, llicenciat en Econòmiques, va entrar en contacte amb l’administració fa 30 anys i en fa 25 que va a les llistes del partit de l’establishment català.  I ha anat ascendint posicions fins a ser secretari general de CDC i president de la Generalitat. I, un cop a dalt, ha decidit fer, des de dins, la seva perestroika per evitar el col·lapse. Se’n diu interdependència.

El projecte de l’home de la taca de color vi al cap es va acabar frustrant per l’oposició de l’statu quo, que, paradoxalment, va acabar portant a la via radical. Però Gorby va fer possible la caiguda del mur de Berlín. Si l’home del tupè salta la paret de Madrid, un dia també podrà fer un anunci de Pizza Hut… o dels ous estrellats de Casa Lucio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!