marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 de setembre de 2008
3 comentaris

CÓRRER AMB POCA ROBA, UNA FESTA

Ahir horabaixa, a Bunyola, el meu poble, se celebrà per quart any consecutiu una nova edició de la “Correguda en roba interior”, una festassa –si hem de fer cas a la gentada que congregà- que començà espontàniament, sense cap estudi previ que en determinàs ni la vàlua ni la pertinença. Era de veure la varietat d’abillaments, pocs per no contradir la festa: des dels més recatats –una colla en vestits de dormir que arreplegava mares i fills-, passant pels més divertits –el trio que emulava el tennista Rafel Nadal i amb pilotes de protagonistes- fins als més atrevits, com el torero que només lluïa una capeta roja –naturalment- que li servia de tapall i la gorra d’ofici.

Veient com s’ho passava la gent, tant la que desfilava com la que s’ho mirava, hom queia en el compte que basta no-res per fer bulla. Els culs a l’aire –tots masculins- eren objecte de molts comentaris. Al so d’una colla de xeremiers, voltaren per una part del poble escoltats –és un dir- per la policia local. Val a dir que alguns d’aquests músics també es desprengueren de diverses peces de roba. Com qui no vol la cosa, allò que començà sent una juguesca, per alguns una bretolada, s’està convertint en l’acte nuclear de les festes patronals de sant Mateu, el patró. Tant de temps cercant “la festa” per excel·lència, i vés per on, de la manera menys esperada, emergeix prodigiosament l’estendard santmateuer tant temps delejat. Un estendard ecològic (no contamina ni es nodreix de fruites ni verdures), reutilitzable, multicultural i radicalment democràtic, car tothom pot anar com vol, sempre que vagi amb poca roba. I tots hi consentim, aquesta és la grandesa!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Però mortal de necessitat. Entre les ulleres de sol, l’eslip blanc immaculat i la perruca d’Eurocarnavales, si hi hagués premis i jo fos del jurat li donaria el primer.
    A això de les pilotes no ho he entès. Vol dir que els qui escarnien en Rafa anaven en pèl?  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.