Terra i llibertat

Autodeterminació - Països Catalans

16 de novembre de 2011
6 comentaris

HI HA ALTRES ALTERNATIVES

Us adjuntem en aquesta entrada un llibre que s’esta difonent per la xarxa de forma gratuïta i que val la pena de llegir; és un llibre escrit a tres mans pels economistes Vicenç Navarro, Juan Torres y Alberto Garzón, amb pròleg de Noam Chomsky.

L’absurda idea que les coses són com són i que no hi ha res més a fer, que la crisi (o canvi de model i de sistema, dins del sistema) només es pot resoldre amb els DIKTATS de Merkel i Sarkozy, i seguint la línia dels tecnòcrates i neolliberals que volen salvar ELS SEU MOBLeS i els de l’stablishment en prejudici del 90% de les persones, és quelcom que no s’aguanta per en lloc.

Els darrers canvis de governs i mandataris a Grècia i a Itàlia demostra que qui MANA en el món realment són aquests MERCATS darrera dels quals hi ha un sèquit de persones concretes, que especulen, controlen les finances, pressionen, influeixen …a través de lobys, d’agències de qualificació, a través de les borses, a través de grups de pressió, de grans empreses…de bancs.  No són una secta secreta, ni un grupet de conspiradors, sinó gent, persones, que especulen i juguen a voler guanyar sempre…..

La gran batalla no és només amb mesures concretes per fer front a les situacions de gran atur, de robatori a mans plenes de les propietats i bens públics…., de milers de desnonaments..,  sinó que la gran batalla és ideològica i filosòfica.

Un dels primers passos  a donar en aquest batalla ideològica i filosòfica és estar convençuts/des que hi ha alternatives, altres maneres de fer front aquest canvi de model i de sistema (dins del sistema), aquesta agressió a les classes populars (som el 90%). Per guanyar aquesta batalla hem de llegir, documentar-nos, estar informats; aquest llibre és un dels llibres que aporten propostes, altres maneres d’analitzar les causes de la situació, i de proposar propostes i alternatives concretes i possibles. I el més important és, ara per ara, ¿quines mesures concretes i possibles podem aportar que no siguin les que les nostres dretes: PP i CiU, amb l’acompanyament del PSC…, ens proposen en aquesta avorrida campanya electoral?.

Altres llibres a llegir podrien ser: “CRISIS Y REVOLUCIÓN EN EUROPA” del  Observatorio Metropolitano.  “QUIENES SON LOS MERCADOS Y CÓM NOS GOBIERNAN” Coordinat per la professora d’economia de la UVA Bibiana Medialdea, editat per Icaria. “VIVIR EN DEUDOCRACIA” de la Red por la abolición de la deuda externa, editat per Icaria. I estan a punts de publicar-se altres llibres per part d’Icaria, cal estar atents….

  1. Llàstima, llàstima i llàstima de l’espanyolisme que destil·la aquest llibre. Quina desgràcia que tenim als Països Catalans que fins i tot els suposats independentistes s’entesten en deixar-se arrossegar per l’espanyolisme.

    És aquest l’esdevenidor dels Països Catalans? Restar en l’oblit i desparèixer de la memòria per sempre més?  Espanyolisme, capitalisme, anticapitalisme….som presoners, som un poble abocat a la desaparició, gentilesa de l’esquerra i la dreta.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!