marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

10 de setembre de 2008
0 comentaris

LLULL, M.M. BONET… POETES

Ahir es va firmar al Consolat de Mar el conveni entre el Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya que fa efectiva la reincorporació de ’arxipèlag a l’Institut Ramon Llull. El president de la Generalitat, José Montilla, qualificà la firma com “un acte de normalitat que expressa la voluntat de treballar i d’avançar plegats”. Al seu torn, Francesc Antich, president del Govern de les Illes Balears, considerà que la llengua i la cultura catalanes, amb aquesta signatura, estan d’enhorabona. És clar que sí: enhorabona per aquesta normalitat que, necessàriament, s’ha de traduir en altres camps i àmbits com l’econòmic, el de les comunicacions i el polític, per no fer la llista gaire llarga.

D’altra banda, avui, al Teatre Xesc Forteza de Palma i a les 21,30 hores, Maria del Mar Bonet cantarà Joan Alcover. Es tracta d’un concert gratuït promogut i organitzat per l’Obra Cultural Balear per commemorar el vint-i-cinquè aniversari de TV3. A més de servir d’homenatge a les persones que feren possible la recepció d’aquesta televisió (associades a Voltor) a les quatre illes, el concert es pot considerar un acte més de la programació de Can Alcover, espai de cultura, centre que està a tocar del teatre. Als actes d’inauguració que es desplegaren el mes de maig hom hi trobà a faltar la veu de Maria del Mar Bonet cantant el poeta.

I Can Alcover, una hora abans d’aquest concert, serà l’escenari d’un diàleg poètic en el que hi prendran part Albert Herranz, Pep Lluís Aguiló i Pere Joan Martorell, antologats a “Els perfils d’Odisseu”; i Pau Castanyer, Clara Fontanet i Emili Sánchez Rubio, antologats a “Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.