Jaume Sastre. Vaga de fam (08.05-14-16.06.14)

W. E. Henley: "Som l'amo del meu destí. Som el capità de la meva ànima"

18 d'octubre de 2021
0 comentaris

(I) Espanya ens fa la guerra. Com més ho tinguem present, més aviat ens en sortirem.

  • La primera condició per guanyar una guerra és reconèixer que tenim un enemic que ens fa la guerra.

 

  • No hi ha enemic petit. La informació prèvia és el preludi de la victòria, com diu Sun Tzú a L’Art de la guerra, mentre que l’arrogància i l’excés de confiança són el preludi de la derrota.

 

  • Cal estudiar a fons l’enemic perquè fins i tot del contrari més poderós, cruel, venjatiu i obstinat en podem treure profit i idees que ens ajudin a derrotar-lo.

  • Abans d’envestir, cal preveure tots els escenaris possibles, des del més favorable al més advers perquè, com va dir Escipió l’Africà: A la guerra és vergonyós haver de dir «no hi havia pensat».

 

  • Per guanyar no basta tenir raó ni estar al costat correcte de la història. Calen moltes coses més: informació prèvia, planificació, doblers, estratègia, sang freda, recursos, determinació, mala llet, jugar-se la pell, assumir riscos, evitar les provocacions, cremar les naus, etc. En resum, com va dir Tito Vilanova, ens cal: seny, pit i collons!

 

  • En posar-nos-hi, no ens hi hem de posar per poc ni deixar la feina a mitges. Sortir al camp de batalla a especular i a veure què passa és apostar per la derrota. Anar a la confrontació directa requereix la determinació prèvia d’arribar fins al final amb totes les conseqüències, peti qui peti.

 

  • Raimon Gaja afirma que Si ens posam d’estora és lògic que la gent ens trepitgi. Això és tan cert com el fet que si besam la mà que ens apallissa, la convidam a reincidir una i altra vegada. Com deia Martin Luther King: Ningú no ens pujarà damunt si no doblegam l’esquena.

CONTINUARÀ…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!