Wislawa Symborska i altres versos

El poeta M.H.

A part d’escriure, també llegeix i es reconeix en algunes de les paraules que defineixen els neuròtics: "actua constantment de manera il·lògica, irracional, inadequada i infantil" (Albert Ellis). Preguntes que li fereixen el cor: "cal recordar que no hi ha una trista traducció de la poesia de Milosz?" (Andreu Gomila). Versos egoistes i altruistes: "Tot és meu, res propietat, / res propietat de la memòria, / i meu només mentre miri" (Wislawa Szymborska). El defugiment de qualsevol egocentrisme: "Només en la bellesa creada / pels altres hi ha consol, / en la música d’altres i en els poemes d’altres" (Adam Zagajewski).

El poeta M.H. es mira les mans: "Saber és millor que creure" (Xavier Bru de Sala). El poeta M.H. es mira els peus: "La meva pàtria: / camells, ferrocarrils, automòbils Ford i ases malalts, / pollancres, / salzes / i terra roja" (Nazin Hikmet).

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *