Un toc de canyella (Tassos Boulmetis)

Setenament

La canyella és l’escorça del canyeller, de color vermell tirant a groc, d’olor molt aromàtic i sabor molt agradable, de la família del llorer. Representa el planeta Venus, ja que les dones, com la canyella, són amargues i dolces ensems.

El comí és una herba umbel·lífera les semences de la qual s’usen com a condiment, relacionat amb el julivert, de sabor picant, i una mica amargant. Provoca la incomunicació entre les persones.

La pilota és una bolla petita de carn o de peix picats que s’arrebossa amb farina o pa ratllat, ou i espècies. Les pilotes amb canyella fan que les persones es mirin als ulls.

El pebre és el fruit del pebrer, que conté una semença esfèrica aromàtica, de gust picant, molt emprada com a condiment. Representa el Sol, ja que aquest astre ho veu tot i el pebre es posa en tots els menjars.

La sal és el nom més usual del clorur de sodi. Representa la Terra, ja que la sal és la vida.

L’all, originari de l’Àsia central, es cultiva i s’usa com a condiment des de temps molt antics. Si una dona no el sap amagar dins el menjar, no pot casar-se.

L’orenga és una planta herbàcia de la família de les labiades, de fulles molt aromàtiques, usades sovint com a condiment de molts plats, tant pel seu bon gust com per les seves propietats digestives. Cada ciutat té una planta: l’orenga és la d’Atenes.

Les postres són el darrer plat d’un àpat principal. A Istanbul sempre hi ha un home vell que es passeja pel carrer amb unes postres a les mans.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *