7 de novembre de 2004
Sense categoria
0 comentaris

Julie London

La bona prosa

Tota la veritat d’aquesta nit em diu que m’estimes. No sents el saxòfon del meu cor? Avui els estels ens fan companyia i ballen el seu vals damunt els arbres. Sabem que això no és res de l’altre món, però ens estimam amb una caparrudesa extrema. Tancam les portes a l’odi superflu i obrim tot l’amor a les exquisideses de la vida. Continuam aquí, sense cap motiu aparent, però compram l’esperança amb peces de realitat i violentam els nostres cossos per fer-nos sortir l’ànima, curulla de pur amor.

Hem dit amor, i potser ho hem dit sense tenir-ne gaire coneixement. Sabem que és un mot que comença per a, com alegria, però que segueix amb una ema, la lletra de la mort, i continua amb una o, la vocal de l’odi, per seguir amb una erra, la consonant del rancor.

Aconseguirem anar fora de la ciutat i veure una munió de prats, desitjar-nos l’un  a l’altre i contemplar la natura, verge i podrida. Els ases aprendran a volar, els moixos tendran por de l’aire, els gossos tocaran jazz…

El meu cor comença a dignificar-se. Heu de tenir en compte que som un poc daltònic, que les dones, només les veig de dos colors, que el Danubi és un riu, per mi, que no és diamantí, que els esmorzars no són amb diamants, encara que ho digui en Truman Capote, que les deesses d’aquest univers sempre passen de llarg.

El meu cor està tan enamorat que segurament agafaré els atapins i me n’aniré a Brasil, a veure tant d’amor a les platges, tanta pau a les cases, tanta natura als meus ulls. Els misteris vendran sols, només els hauré d’abraçar. El temps s’aturarà a l’arena i tots dos somiarem quatre dies amorosos a l’ombra d’una capa de negociació emotiva, entre pianos de seda i guitarres de paper, gràcies a la passió tràgica d’aquest estiu, seduint les hores i oblidant els dies, obrint tot l’amor a l’estiu de les experiències omnívores. Mentrestant, tu saps que tornaràs a ca nostra, que tot ha estat un malentès, que mai ens havíem d’haver discutit, que el canvi de les nostres ànimes ha estat suficient per posar les coses al seu lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!