2 de novembre de 2004
Sense categoria
0 comentaris

Billy Eckstine

La bona prosa

Tenc una cançó que em circula per les venes. Encara no m’he acostumat a mirar-te a la cara. La meva timidesa és molt forta. Tu saps que no és que estigui enfadat amb tu, només que, quan et tenc a prop, començ a tremolar com una fulla de poll.

La senyora Sort ha vingut a veure’m i m’ha dit que som dolent, però tu saps que això no és ver. Cada pic que véns, torn a ser més bona persona. Tot existeix al voltant teu. Sense tu, res no té sentit. T’imagines una trompeta sense cap forat? No sé per què em fas mamballetes, si no he fet res ben fet. La meva vida és cada pic més miserable. Només em falta comprar la torre de les Ànimes i tancar-m’hi per sempre més. No em cridis a l’orella. Vull sentir-te xiuxiuejar el meu nom una nit de lluna plena, enamorada dels arbres que envolten el nostre espai. Separaràs les fulles dels branquillons i te’n faràs una corona. Ho hem de fer tot amb la cerimònia que calgui. Si és necessari, direm mentides, però les amollarem al vent, com dos coloms malferits.

Tenia una cançó que em circulava per les venes. Ara ja no tenc res, també m’has robat els ulls. Ets més forta que un ferro roent. Ja no estic enfadat amb tu, però és que cada dia et veig més llunyana. Som un marge de pedra seca que resisteix totes les ventades.

Prens un vermut blanc a la llum de la lluna. Saps que avui és Dijous Sant. La processó ja ha passat i la barra ens contempla, pensativa i a punt d’estirar-nos les orelles per una indecisió tertuliana. Hauríem de rompre les distàncies i passar de les paraules als fets. Ho sap tothom. Jo la voldria més jove, però la planeta no es tria, és la que et dóna Déu el Conqueridor. Ens besarem, ja ho hem decidit, però abans ella s’acabarà el vermut. Jo començ a veure llumenerets blaus en els seus ulls. Si tot fos tan bon de fer, ara seríem el papa de Roma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!