No cap pas comprar llaminadures, les podeu fer a casa, i deixareu el convidat srpès i satisfet.
NOUS AMB XOCOLATA
Aquestes delicioses nous poden
entrar dins el que , en alta
restauració, s’ anomena petits fours, o sigui les llaminadures que se
serveixen amb el cafè.
Ingredients
(per a unes 6 persones)
150 g de nous sense clova
150 de sucre de llustre
aigua
xocolata de cobertura i llet
cacau en pols per arrebossar
Elaboració
Moleu les nous i barregeu-les en un
recipient amb el sucre de llustre i l’ aigua suficient per tal d’ obtenir una pasta tova. Amb els
palmells de la mà formeu unes boletes agafant porcions de la pasta amb una
cullereta.
A continuació les banyeu en la
xocolata de cobertura que haureu desfet a foc amb la llet necessària a fi que
resulti més aviat fluïda, i després les arrebosseu passant-les pel cacau.
Deixeu-les a la nevera per tal que
es refredin i s’ endureixin una mica.
Notes
Es poden guardar uns dies en un
recipient hermètic.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
No totes les llaminadores tenen per què ser dolçes, encara que s’en poden fer de mel amb gelea reial, mel amb propolis i herbes aromàtiques, mel amb menta, romer … amb sucres no industrials semblants als de la mel.
I a més de no tindre per què ser sempre dolçes, és bò evitar l’excés de sucres industrials i la llet en les llaminadures. En aquest cas es podria fer una llaminadura a partir de cacau 100 % dissolt en un poc d’aigua o licor sec i anous.