BONA VIDA

Jaume Fàbrega

30 de juliol de 2008
0 comentaris

UN PASTÍS PER A ADULTS

Una trobada amorosa, o amb uns bons amics?. Proveu de fer aquest deliciós pastís per a nens grans.

PASTÍS AMB BRANDI I SUCRE CREMAT

Podeu fer servir brandi , conyac o armanyac.Un pastís per a adults, és clar!. Els brandis poden ser un excel.lent ingredient de pastisseria, per a perfumar la massa, fer borratxos o púdings.

Ingredients

Pa de pessic o bescuit:4 ous

125 g de sucre fi

1 llimona

150 g de farina passada pel sedàs

1 culleradeta de llevat en pols

mantega i farina per al motlle

Farcit i decoració:75 g de sucre fi

1 dl d’ aigua

2 copetes de conyac O brandi

Procediment

Bescuit:En un perol que no sigui d’ alumini poseu-hi els ous, el sucre i algunes raspadures de l’ escorça de la llimona, debateu-ho amb un batedor fins a obtenir una pasta ben espessa i flonja. Coneixereu que està al seu punt si en aixecar el batedor amb pasta en caure  fa relleu. A continuació incorporeu-hi la farina i el llevat i sense remenar-ho molt tireu-ho en un motlle fondo, greixat lleugerament amb mantega i empolsat amb farina. Feu-ho coure al forn  temperatura regular per espai de 30 a 35 minuts. Un cop llest, augmentarà el doble del seu volum; traieu-lo del motlle deixant-lo reposar i quan sigui fred talleu-lo a porcions col.locant-les sobre una reixeta.

Farcit i decoració:Poseu un cassó al foc amb 50 g de sucre i l’ aigua, feu-ho bullir uns 5 minuts i afegiu-hi el conyac.Amb una cullera de fusta aneu tirant aquest xarop al damunt dels trossos de bescuit. Tot seguit empolseu-los amb la resta del sucre, afegint-n’ hi més si cal, i ho cremeu lleugerament amb una pala de ferro roent.

Notes

Serviu-ho en una safata coberta amb paper de blonda o  un paper decoratiu, a fi de donar-hi més presència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!