Una trobada amorosa, o amb uns bons amics?. Proveu de fer aquest deliciós pastís per a nens grans.
PASTÍS AMB BRANDI I SUCRE CREMAT
Podeu fer servir brandi , conyac o armanyac.Un pastís per a adults, és clar!. Els brandis poden ser un excel.lent ingredient de pastisseria, per a perfumar la massa, fer borratxos o púdings.
Ingredients
Pa de pessic o bescuit:4 ous
125 g de sucre fi
1 llimona
150 g de farina passada pel sedàs
1 culleradeta de llevat en pols
mantega i farina per al motlle
Farcit i decoració:75 g de sucre fi
1 dl d’ aigua
2 copetes de conyac O brandi
Procediment
Bescuit:En un perol que no sigui d’ alumini poseu-hi els ous, el sucre i algunes raspadures de l’ escorça de la llimona, debateu-ho amb un batedor fins a obtenir una pasta ben espessa i flonja. Coneixereu que està al seu punt si en aixecar el batedor amb pasta en caure fa relleu. A continuació incorporeu-hi la farina i el llevat i sense remenar-ho molt tireu-ho en un motlle fondo, greixat lleugerament amb mantega i empolsat amb farina. Feu-ho coure al forn temperatura regular per espai de 30 a 35 minuts. Un cop llest, augmentarà el doble del seu volum; traieu-lo del motlle deixant-lo reposar i quan sigui fred talleu-lo a porcions col.locant-les sobre una reixeta.
Farcit i decoració:Poseu un cassó al foc amb 50 g de sucre i l’ aigua, feu-ho bullir uns 5 minuts i afegiu-hi el conyac.Amb una cullera de fusta aneu tirant aquest xarop al damunt dels trossos de bescuit. Tot seguit empolseu-los amb la resta del sucre, afegint-n’ hi més si cal, i ho cremeu lleugerament amb una pala de ferro roent.
Notes
Serviu-ho en una safata coberta amb paper de blonda o un paper decoratiu, a fi de donar-hi més presència.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!