BONA VIDA

Jaume Fàbrega

5 de maig de 2007
3 comentaris

Sopes/SOPA DE BOLETS

L´excusa de no tenir temps per menjar bé a vegades no és vàlida: només cal saber la recepta. Aquí teniu una sopa de bolets, incomparablement millor que les que es venen preparades, i només necessiteu 15 minuts. 

SOPA DE BOLETS
Al Berguedà, Alt Urgell, Osona,el Vallès,Andorra, Franja de Ponent es fan unes excel.lents sopes de bolets.
Ingredients
400  g de fredolics (o el doble)  
pa torrat ( o bé llesquetes torrades) 
100 g de cansalada
1 l d’ aigua (o una mica més)
oli  
sal
Elaboració
Teniu  els bolets nets i rentats (com menys tocats per l’ aigua millor) i els  el féuu fregir. Fregiu també la cansalada, tallada a daus ben petits. Poseu l’aigua al foc, i quan arranqui el bull,hi tireu la sopa torrada.Hi tireu també els fredolics  i

la cansalada. Ho deixeu coure uns 15 minuts. Proveu-ho de sal i serviu-la.
Notes
-Aquestes sopes es poden fer amb d’ altres bolets,como camagrocs o camasecs, incloent-hi també rovellons. Igualment podeu fer servir bolets secs, com ceps, camagrocs, etc., o bé congelats.
-S’ hi pot afegir un sofregit previ, fet amb ceba, alls,julivert i tomàquet.Podeu prescindir de la cansalada.
-També hi és excel.lent una bona picada, i així completem el valor alimentari del plat
-S’hi pot  incloure pebrot,botifarra negra, un raig de vi, i alguna herba al gust, com farigola, sajolida, etc.
-En comptes de pa torrat, hi podeu afegir pa de pagès o  bé, prescindint-ne, passar-ho tot per la batedora.
-Hi ha qui hi afegeix un rovell o ous sencers.

  1. Jo hi afegesc un ou sencer, que amb la calentor es qualla. La faig amb cama- roig…Sé d’un agra, que no puc dir ni que em matin, que és un bé de déu de bellesa, com flors taronges, a grapats, sota l’ombra de les murtres…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!