BONA VIDA

Jaume Fàbrega

23 de juny de 2007
1 comentari

Salses/ALLIOLI DE PERA

Si coneixeu la skordalia grega, fruireu amb aquest allioli de pera, propi de Catalunya.

ALLIOLI DE PERA
L’elaboració d’aquesta salsa és idèntica a la de l’allioli de codony. Es fa també al Priineu i pre-Pirineu, emprant, tradicionalment, “peres de coure” (o “de roure”).Podeu fer servir qualsevol pera de carn dura (de Puigcerdà, Conference, etc.) excepte la llimonera.
Ingredients
1 pera
alls
oli
sal
Elaboració
Bulliu en aigua la pera fins que sigui tova; traieu-ne la pela, la cua i les llavors; piqueu-la després amb la mà de morter, fins que quedi una pasta fina que afegireu al morter amb l´ all, també reduït a pomada i un pols de sal. Aneu muntant l’allioli  de la forma acotumada.
Notes
Aquest allioli queda suau i aromàtic i, per tant, serveix, com la skordalia grega, per menjar sol, simplement amb pa.
Es pot combinar codony i pera, així com poma.
Acompanya plats de bacallà, carn a la brasa, verdures bullides, etc.
S’ hi pot afegir un raget de vinagre de vi (o de poma) i una culleradeta de mel; resultarà amb un gust agredolç deliciós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!