BONA VIDA

Jaume Fàbrega

14 d'octubre de 2022
0 comentaris

SALMORRETA, SALMORRA

SALMORRETA

Una senzilla però exquisida salsa valenciana, que sol acompanyar -i hi ha qui ho prefereix a l’ allioli- els peixos de l’ Arròs a banda i, a les comarques del sud d’ Alacant,el peix  de l’ arròs fet al calder.   També hi ha qui l’ inclou al guisat, com a salsa o base per a cuinar l’ arròs,particularment el fet a banda; en aquest cas, naturalment, es cou. A vegades du nyora, i també es fa a Eivissa.

Ingredients

1 tomàquet

2 o 3 grans d’ all

1 ramet de julivert

sal

oli

vinagre

Elaboració

Escaliveu el tomàquet o feu-lo torrar a la planxa. Traieu-ne la pela i les llavors. En un morter piqueu un pols de sal, els alls, el julivert i el tomàquet; afegiu-hi  un raget de vinagre, remenant-ho bé.Aboqueu aquesta salsa damunt del peix bullit o acompanyeu-lo dins el morter en un una salsera.

Notes

N’ hi ha diverses variants. Es pot prescindir del tomàquet, posar-l’hi cru, afegir-hi un pols de pebre vermell,o de pebre negre,unes nyores o bé prescindir d el’ oli.

A Eivissa hi ha una salsa similar, que també serveix per al peix bullit o torrat, feta amb all i julivert picat, pebre vermell, oli i suc de llimona.

Aquestes salses és excel.lent amb el peix d’ escata i de tall:corball, orada, reig, sarg, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!