BONA VIDA

Jaume Fàbrega

25 d'agost de 2022
0 comentaris

RECEPTES DE PESCADORS

CARGOLS PUNXENCS A LA VINAGRETA

Els cargols de punxa o punxencs són un dels mariscos més exquisits. Es troben de forma abundat a l’ Escala, i n’ hi havia a Roses però també vénen d’ altres procedències, com Andalusia (“cañaíllas”).

Aquests cargols, segons l’ indret, són anomenats també corns, cornes, cornetes, trompetes… A Palamós abans eren abundants, però ara no se’ en troben. De fet, els cargols tellerines, etc. són de “mar de platja” (Sant Pere Pescador, Roses…).

La vinagreta és una salsa força coneguda pels pescadors de la Costa Brava. Hi acompanyen els cargols de terra o de mar, la llagosta i el llamàntol, etc.

Hi ha altres cargols de mar, però segurament no tan bons com els de punxa.

Ingredients

cargols punxencs,

aigua

sal

1 fulla de llorer

vinagreta

Elaboració

Bulliu els cargols amb aigua, sal i la fulla de llorer durant 1/4 d’ hora. Escorreu-los, deixeu-los refredar i serviu-los amb una vinagreta feta amb pebre, sal, oli i vinagre.

Notes

-Els pescadors, i particularment els de Roses, els menjaven  també al caliu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!