CARGOLS PUNXENCS A LA VINAGRETA
Els cargols de punxa o punxencs són un dels mariscos més exquisits. Es troben de forma abundat a l’ Escala, i n’ hi havia a Roses però també vénen d’ altres procedències, com Andalusia (“cañaíllas”).
Aquests cargols, segons l’ indret, són anomenats també corns, cornes, cornetes, trompetes… A Palamós abans eren abundants, però ara no se’ en troben. De fet, els cargols tellerines, etc. són de “mar de platja” (Sant Pere Pescador, Roses…).
La vinagreta és una salsa força coneguda pels pescadors de la Costa Brava. Hi acompanyen els cargols de terra o de mar, la llagosta i el llamàntol, etc.
Hi ha altres cargols de mar, però segurament no tan bons com els de punxa.
Ingredients
cargols punxencs,
aigua
sal
1 fulla de llorer
vinagreta
Elaboració
Bulliu els cargols amb aigua, sal i la fulla de llorer durant 1/4 d’ hora. Escorreu-los, deixeu-los refredar i serviu-los amb una vinagreta feta amb pebre, sal, oli i vinagre.
Notes
-Els pescadors, i particularment els de Roses, els menjaven també al caliu.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!