BONA VIDA

Jaume Fàbrega

18 d'agost de 2022
0 comentaris

pa sucat amb tomata dels pescadors

PA SUCAT AMB TOMATA I ANXOVES

Una preparació similar  que era el corrent dels pescadors de la costa al moment del que ells en diuen “fer un mos”, amb el pa sense torrar o torrat. Naturalment, es feia servir al millor primera matèria, les anxoves salades a casa, el pa de pagès i l´ oli d´ oliva de la contrada- fos de Cadaqués, de Tossa, de Roses, de Begur…-. En Florian de sa Riera ho reparava per en Josep Pla, amb les anxoves que confitava ell mateix. I anava ell sol o amb el seus amics i se’n va fer farts,  i mai li va agrair ni li va donar cap llibre.

Ingredients

4 llesques de pa

16 filets d’anxoves

Tomàquets per sucar

oli

Elaboració

Netegeu les anxoves sota l’ aixeta. Talleu el pa  a llesques una mica gruixudes. Suque-lo amb tomàquet, començat per les vores o crosta a fi que el tomàquets es dispersi. O bé Torreu el pa. Poseu-hi la damunt  les anxoves al damunt i tireu-hi un bon raig d’ oli. Si voleu, abans el podeu salar lleugerament tenint en compte, però, que les anxoves ja són salades.

Notes

Podeu fer aquesta llesca torrada o sense torrar amb anxoves en oli, però que siguin de bona qualitat. Hi podeu afegir un polsim de pebre negre.

A l´hivern es fan servir “tomates de penjar (uns tomàquets petits de color groc), dits cagalls a Tossa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!