PA SUCAT AMB TOMATA I ANXOVES
Una preparació similar que era el corrent dels pescadors de la costa al moment del que ells en diuen “fer un mos”, amb el pa sense torrar o torrat. Naturalment, es feia servir al millor primera matèria, les anxoves salades a casa, el pa de pagès i l´ oli d´ oliva de la contrada- fos de Cadaqués, de Tossa, de Roses, de Begur…-. En Florian de sa Riera ho reparava per en Josep Pla, amb les anxoves que confitava ell mateix. I anava ell sol o amb el seus amics i se’n va fer farts, i mai li va agrair ni li va donar cap llibre.
Ingredients
4 llesques de pa
16 filets d’anxoves
Tomàquets per sucar
oli
Elaboració
Netegeu les anxoves sota l’ aixeta. Talleu el pa a llesques una mica gruixudes. Suque-lo amb tomàquet, començat per les vores o crosta a fi que el tomàquets es dispersi. O bé Torreu el pa. Poseu-hi la damunt les anxoves al damunt i tireu-hi un bon raig d’ oli. Si voleu, abans el podeu salar lleugerament tenint en compte, però, que les anxoves ja són salades.
Notes
Podeu fer aquesta llesca torrada o sense torrar amb anxoves en oli, però que siguin de bona qualitat. Hi podeu afegir un polsim de pebre negre.
A l´hivern es fan servir “tomates de penjar (uns tomàquets petits de color groc), dits cagalls a Tossa.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!