BONA VIDA

Jaume Fàbrega

6 de setembre de 2022
0 comentaris

NATURAL, ECOLÒGIC, ORGÀNIC…

ALIMENTACIÓ NATURAL

 

Natural és allò relatiu, pertanyent o pròxim a la Natura. S’ oposa, per tant, a artificial. Natural també es refereix a originari d’ un país.Aplicat a la cuina, en podem trobar diverses aplicacions

 

1)la cuina corrent és més natural quan més s’ aproxima als vegetals i a la poca transformació dels aliments i a respectar llur pròpia naturalesa.

 

2)la lectura naturista proposa un model de cuina de productes poc elaborats i tendent al vegetarianisme i fins i tot al veganisme.

 

3)la cuina tradicional- ecocuina, etnocuina- és més pròxima a allò natural.

 

ESTRATÈGIES PUBLICITÀRIES I CONTRADICCIONS

-Iogurt natural/”nature”

-Danone “natural”

-Carn natural del Berguedà

Alimentació natural: orientalista. La Bayer i CocaCola, Integral RBA

 

ALIMENTACIÓ NATURAL/HIPOCRATISME/ARNAU DE VILANOVA

“La gastronomía natural; receptes NATURALS, sanes i equilibrades”.SALUT vs GSTRONOMIA, TRADICIÓ

-Religio. “a la slaud por el ajo y el limón”

 

ALIMENTS NATURALS/PRIMITIUS/TRADICIONALS/DE QUALITAT

-Aliments ecològics, biològics, integrats.Agricultura tradicional,  permacultura, orgànica…

-Pans, farines, pastes integrals, forn de llenya

-Sal marina,grisa/ sucre no refinat

-Oli de pressió en fred/Greix vegetal no hidrogenat, mantega no pasteuritzada

-Vins sense pesticides ni sucre afegit, ni sulfits

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!